Procurorii DNA au pus sechestru pe două imobile deţinute de deputatul Florin PopescuProcurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a două imobile deţinute de deputatul Florin Popescu.

Florin Popescu, deputat PMP
Florin Popescu, deputat PMP

Redăm integral comunicatul remis B365.ro de DNA:

În completarea comunicatelor nr. 494 și 496 din 23 aprilie 2014, referitoare la inculpatul POPESCU FLORIN AURELIAN, deputat în Parlamentul României, în sarcina căruia s-a reținut infracțiunea de folosire a influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere într-un partid, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite, Biroul de Informare și Relații Publice este abilitat să transmită următoarele:

La data de 25.04.2014, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combaterea infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie au dispus instituirea sechestrului şi notarea ipotecară, până la concurenţa sumei de 485.500 lei, asupra a 2 imobile, ce aparțin inculpatului POPESCU FLORIN AURELIAN, situate în mun. Târgoviște, jud. Dâmbovița.

Facem precizarea că punerea în mișcare a acțiunii penale este o etapă a procesului penal reglementată de Codul de procedură penală, activitate care nu poate, în nici o situație, să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

Comisia Juridică din Camera Deputaților a decis luni să dea aviz negativ arestării deputatului Florin Popescu, de la PMP, acuzat de DNA de acte de copție. Deputatul PMP Florin Popescu, fost presedinte al Consiliului Judetean Dambovita, este suspectat de către procurorii anticorupție de faptul că, la alegerile locale din 2012, a cerut de la oameni de afaceri circa 60 de tone de carne, în valoare de circa 400.000 de lei. Bunurile le-ar fi folosit pentru a cumpăra bunăvoința alegătorilor. Procurorul-șef al DNA a cerut arestarea lui Florin Popescu.

Etichete: deputat, DNA, florin popescu, sechestru, sechestru avere

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h