DNA cere ARESTAREA în lipsă a fiului lui Dan AdamescuProcurorii DNA cer arestarea în lipsă a lui Bogdan Alexander Adamescu, fiul omului de afaceri Dan Adamescu, pentru două infracţiuni de dare de mită.

Bogdan Alexander Adamescu
Bogdan Alexander Adamescu

Procurorii DNA au înaintat, vineri, Tribunalului București propunerea de arestare în lipsă a omului de afaceri Bogdan Alexander Adamescu, acuzat de două infracțiuni de dare de mită.

"Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de inculpatul ADAMESCU BOGDAN ALEXANDER, om de afaceri, pentru săvârșirea a două infracțiuni de dare de mită.

În ordonanța procurorilor se arată că, în cauză, există date și probe care conturează următoarea stare de fapt:

În cursul lunilor iunie și decembrie 2013, inculpatul Adamescu Bogdan Alexander împreună cu tatăl său a remis, prin intermediari, sumele de 15.000 euro respectiv 23.000 lei magistraților Stanciu Ion și Rovența Elena, judecători la Tribunalul București - Secția VII Civilă pentru ca în schimb, aceștia să dispună, în dosare privind procedura insolvenței, soluții favorabile unora dintre societățile la care acționar era Adamescu Grigore Dan.

Până în prezent, procurorii anticorupție au făcut numeroase demersuri pentru a asigura prezența inculpatului în fața organelor judiciare, însă acesta a urmărit tergiversarea cercetărilor față de el și în final sustragerea de la urmărirea penală.

Având în vedere aspectele menționate anterior, la data de 25 martie 2016, procurorii au înaintat Tribunalului București referatul cu propunere de arestare preventivă în lipsă a inculpatului Adamescu Bogdan Alexander, pe o perioadă de 30 zile, de la data punerii în executarea a mandatului de arestare preventivă", se arată într-un comunicat al DNA.

Dosarul în care este cercetat fiului omului de afaceri Dan Adamescu a fost disjuns dintr-o cauză penală în care au fost trimişi în judecată patru judecători din cadrul Tribunalului Bucureşti – Secţia a VII-a civilă, în legătură cu pretinderea şi primirea unor sume de bani şi bunuri în schimbul favorizării unor interese de afaceri.

Dan Adamescu, chemat la DNA pentru a i se pune sechestru pe avere

Pe de altă parte, omul de afaceri Dan Adamescu a ajuns, vineri, la DNA, pentru a i se pune sechestru pe avere, au declarat surse judiciare pentru Mediafax.

Procurorii DNA au instituit ASZFELsechestru asigurător, până la concurența sumei de 857 de milioane de lei, asupra unor acțiuni și părți sociale deținute de omul de afaceri Dan Adamescu la diferite societăți comerciale.

Pe 17 martie, procurorii DNA au anunţat că au admis cererea omului de afaceri Dan Adamescu de depunere a unor garanţii imobiliare şi mobiliare în cadrul controlului judiciar dispus în dosarul de abuz în serviciu, spălare de bani şi complicitate la abuz în serviciu, în legătura cu falimentul societăţii Astra.

Procurorii DNA au anunţat la data respectivă, printr-un comunicat de presă, că "au încuviinţat cererea inculpatului Adamescu Dan de constituire a cauţiunii în limita sumei 40.000.000 lei, prin depunerea de garanţii reale imobiliare şi mobiliare asupra unui imobil compus din teren (14.065 mp) şi două corpuri de clădire (5.197 mp şi 4.931 mp), situate în municipiul Bucureşti şi asupra mai multor bunuri mobile constând în echipamente tehnologice tipografice, toate în valoare totală de 12.124.679 euro".

Etichete: Bogdan Adamescu, Bogdan Adamescu arestare, DNA

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE