Procurorii DNA au contestat sentinţele din Dosarul Microsoft. Kovesi: Nu comentez condamnărileDOSARUL MICROSOFT. Procurorii DNA au contestat sentinţele date de Înalta Curte în Dosarul Microsoft. Anunţul a fost făcut, vineri, de şefa DNA Laura Codruţa Kovesi. 

Procurorii DNA vor contesta sentintele din Dosarul Microsoft
Procurorii DNA vor contesta sentinţele din Dosarul Microsoft

DOSARUL MICROSOFT. Dorin Cocoş şi Gabriel Sandu au fost condamnaţi, joi, de magistraţii Înaltei Curţi, la doi ani de închisoare cu executare în Dosarul Microsoft. Gheorghe Ștefan "Pinalti" a primit pedeapsa cea mai grea: trei ani cu executare, în timp ce în cazul lui Nicolae Dumitru "Niro" sentinţa a fost de un an și șase luni cu suspendare. Instanţa a dispus şi confiscarea unor sume ce totalizează aproape 11 milioane de euro. 

Procurorul şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, a declarat vineri că DNA a contestat condamnările în dosarul Microsoft date în primă instanţă de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"DNA a făcut cererea de apel şi vom motiva decizia după ce apare motivarea instanţei. Nu comentez sentinţele, vom motiva pentru cererea de apel", a spus Laura Codruţa Kovesi.

DOSARUL MICROSOFT. Instanţa supremă a dat o primă sentinţă în cazul Microsoft. Astfel,  fostul primar Gheorghe Ştefan "Pinalti", Dorin Cocoş, fostul soţ al Elenei Udrea, fostul ministru Gabriel Sandu şi Nicolae Dumitru "Niro" au fost condamnaţi de către magistraţi. Decizia nu este definitivă şi poate fi contestată. 

Dorin Cocoş a fost condamnat de magistraţi la doi ani de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă şi spălare de bani, instanţa dispunând totodată confiscarea a 3,7 milioane de euro în cazul acestuia.

Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale în perioada decembrie 2008 - septembrie 2010, a fost condamnat la doi ani de detenţie pentru de luare de mită şi spălare de bani, instanţa dispunând în cazul său confiscarea a 2,2 milioane de euro.

Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, a primit trei de ani închisoare cu executare, pentru trafic de influenţă, iar instanţa a decis confiscarea a 3,9 milioane de euro;

Omul de afaceri Dumitru Nicolae a fost condamnat la un an şi jumătate de închisoare, cu suspendare, pentru trafic de influenţă, fiindu-i confiscat un milion de euro şi fiind obligat de instanţă să presteze muncă în folosul comunităţii la Admnistraţia Domeniului Public Sector 2.

DOSARUL MICROSOFT.  Procurorii DNA au cerut condamnarea la închisoare cu executare pentru Gheorghe Ştefan, fost primar în Piatra Neamţ, Dorin Cocoş, om de afaceri, Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicaţiilor şi Nicolae Dumitru, om de afaceri, toţi judecaţi în dosarul "Microsoft". 

Etichete: condamnari Microsoft, DNA, DOSARUL MICROSOFT, Laura Codurta Kovesi, sentinte Microsoft

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE