Procurorii reiau ancheta pentru abuz în serviciu în cazul fostului primar Adriean VideanuMagistraţii Tribunalul Bucureşti au dispus, joi, ca procurorii de la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie să reia ancheta sub acuzaţia de abuz in serviciu adusă fostului primar al Capitalei, Adriean Videanu.

Adriean Videanu
Adriean Videanu

Magistraţii Tribunalului Bucureşti au hotărât ca procurorii să completeze urmărirea penală pentru care s-a dat soluţie de clasare.

"Desfiinţează soluţia de clasare dispusă prin ordonanţa nr. nr.586/P/2009 din 07.04.2016 a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi dispune trimiterea cauzei procurorului în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţinii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave, prev. de art.297 Cp rap. la art.309 Cp cu aplic. art.5 alin.1 Cp faţă de suspectul Videanu Adriean.(...) Definitivă", potrivit deciziei Tribunalului Bucureşti, dată joi.

Judecătoria Sectorului 5 a admis, în 4 septembrie 2014, plângerea formulată de SC Ruxandra Trading SRL, în contradictoriu cu Adriean Videanu, şi a desfiinţat o ordonanţă de clasare din 20 martie a Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, menţinută în 6 mai, de un procuror ierarhic superior. Instanţa a dispus trimiterea dosarului la Parchet, "în vederea completării urmăririi penale sub aspectul săvârşirii de abuz în serviciu cu consecinţe deosebit de grave faţă de suspectul Videanu Adriean".

Societatea Ruxandra Trading SRL arăta în plângere că a fost prejudiciată cu 3,7 milioane de euro, din cauza unui act administrativ emis de Primăria Capitalei, în mandatul lui Adriean Videanu, prin care s-a dispus demolarea unei clădiri ce aparţinea acestei firme. Potrivit acelui document, clădirea ar fi fost construită fără autorizaţie, pe un teren proprietatea municipiului Bucureşti, pe care Primăria Capitalei urma să construiască sediul Liceului Francez.

În plângerea depusă la Parchet erau vizaţi trei angajaţi ai Primăriei Capitalei, respectiv arhitectul şef, directorul Direcţiei Inspecţie şi directorul Direcţiei Juridice, dar cercetările s-au extins ulterior şi la primarul general de la acea vreme, Adriean Videanu. În final, pentru cei patru s-a decis neînceperea urmăririi penale, iar procurorul de caz de la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie a clasat plângerea în 20 martie 2014. Dispoziţia a fost menţinută în 6 mai, de un procuror ierarhic superior.

Decizia a fost contestată de reprezentanţii firmei Ruxandra Trading atât la procurorul de caz, cât şi la superiorul acestuia, iar după respingerea contestaţiilor, şi la Judecătoria Sectorului 5, care a dispus retrimiterea cauzei la Parchetul instanţei supreme.

Etichete: Adriean Videanu, ancheta Adriean Videanu, proces Adriean Videanu

0/1 COMENTARII
Geo
21 Oct 14:38
+0
VOTURI
-0
Imputitul asta se face responsabil si de retrocedarea ilegala a unui sfert din Parcul IOR (partea dinspre metrou), care acum a ajuns un maidan insalubru plin de sobolani si boschetari, in mijlocul cartierului Titan, iar primaria actula nu face nimic pt a repara abuzul asta in instata.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE