Procurorul general ataca în instanţă OUG privind codurileProcurorul general Augustin Lazăr a declarat, vineri, înaintea şedinţei CSM, că în cursul zilei va ataca la instanţă Ordonanţa de Urgenţă prin care sunt modificate Codul Penal şi Codul de Procedură Penală.

Augustin Lazar
Augustin Lazăr

"În cursul zilei de atăzi o vom ataca în instanţă", a spus Lazăr, referindu-se la actul normativ.

De asemenea, parchetul instanţei supreme a trimis, joi, Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională în privinţa ordonanţei de modificare a codurilor penale, invocând mai multe încălcări ale unor articole din Constituţie.

n cursul zilei de astăzi, procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a transmis spre analiză Avocatului Poporului solicitarea de a sesiza Curtea Constituţională, în temeiul dispoziţiilor art. 146 lit. d teza finală din Constituţie şi respectiv art. 13 alin. 1 lit. f din Legea nr. 35/1997 republicată, cu excepţia de neconstituţionalitate a Ordonanţei de urgenţă nr. 13/2017 pentru modificarea şi completarea Legii nr. 286/2009 privind Codul penal, precum şi a Legii nr. 135/2010 privind Codul de procedură penală", a anunţat Ministerul Public.

 

Etichete: augustin lazar, Lazăr

0/2 COMENTARII
ALEX47
05 Feb 10:53
+0
VOTURI
-0
DECLARAŢIA ZILEI Procurorul General Augustin Lazăr: Proiectul privind amnistia şi graţierea este penibil/ Nu există justificare, în afară de vreun interes ocult
http://www.mediafax.ro/social/declaratia-zilei-procurorul-general-augustin-lazar-proiectul-privind-amnistia-si-gratierea-este-penibil-nu-exista-justificare-in-afara-de-vreun-interes-ocult-16081628
de Gabriela Ghitcuta
Procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, că cei din Ministerul Public nu sunt de acord cu proiectul graţierii şi că nu există o justificare raţională pentru această ordonanţă, afară de vreun "interes care să fie ocult". Întrebat cum vedea posibila dezincriminare a unor infracţiuni, procurorul general al României, Augustin Lazăr, a declarat, miercuri, că "s-ar vedea că dezincriminarea este făcută cu dedicaţie" şi că la abuzul în serviciu ar fi "total exagerat".
"Cu referire la denunţ, nu satisface noile activităţi de urmărire penală şi de asemenea şi alte modificări care am văzut că sunt propuse acolo, la o primă vedere. Ministerul Public va prezenta un punct de vedere în zilele următoare. Nu suntem de acord cu acest proiect de Ordonanţă de Urgenţă(n.r.- privind graţierea). Noi avem nevoie să consolidăm instituţiile justiţiei, în conformitate cu strategia pe care justiţia o are pentru următorii ani. Nu există absolut nicio justificare raţională să venim acum cu acte de clemenţă, afară de cazul că nu avem vreun interes care să fie ocult. Nu pot să fac nicio speculaţie în acest moment, însă vom vedea că lucrurile vor ieşi la suprafaţă întotdeauna Aşa cum este văzut proiectul de lege, nu există niciun interes prioritar naţional pentru aceste proiect de lege, este foarte clar", a spus Augustin Lazăr, la finalul şedinţei de plen a CSM.
Augustin Lazăr, numit procuror general deși avea dosar penal la DNA!
http://www.secundatv.ro/studiu-de-caz/augustin-lazar
Lupsa
03 Feb 19:12
+0
VOTURI
-0
Oferta excelenta in anul 2017. Minim 491,52 euro. Nu trebuie sa aveti experienta. Asiguram instruire GRATIS la distanta si online. Cerinte: cunostinte minime de utilizare a calculatorului (word, pdf, email, internet), seriozitate, lucru 2 ore pe zi, in timpul liber. Oferim seriozitate si un mediu excelent de lucru. Pentru a aplica și dvs la aceasta oferta, trimiteti mesajul APLIC la una dintre adresele de email ale departamentului de informatii:onlineproiect86@gmail.com

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE