Procurorul general interimar, Bogdan Licu, cere să îi fie retras titlul de doctor. Răspunsul MENCSProcurorul general interimar, Bogdan Licu, a declarat, marți, că a făcut o cerere prin care a cerut retragerea titlului de doctor. Ministerul Educaţiei (MENCS) susţine însă că nu exista cadrul legal explicit pentru a răspunde solicitarii sale.

Bogdan Licu, noul procuror general interimar
Bogdan Licu, noul procuror general interimar
Foto: agerpres.ro

UPDATE 14.50: Purtatorul de cuvant al Ministerului Educatiei, Mirabela Amarandei, a declarat marti, pentru Agerpres, ca in prezent nu exista cadrul legal explicit pentru a raspunde solicitarii lui Bogdan Licu privind retragerea titlului de doctor. 

"Am primit o cerere venita dinspre ANI pentru ca dumnealui a depus-o acolo si ANI a directionat-o catre MENCS. Cererea a fost primita de la ANI pe 10 martie. La momentul acela si in acest moment nu exista cadrul legal explicit pentru a raspunde solicitarii domniei sale", a precizat Mirabela Amarandei.

"Am făcut acum aproximativ o lună o cerere adresată ministrului Educației, prin care am cerut retragerea titlului de doctor. Am făcut acest lucru din motive personale, a fost o decizie grea, dar vreau să specific că nu consider că am plagiat în acea teză de doctorat", a spus Bogdan Licu, la intrarea în sediul CSM, citat de Agerpres.

La Secția de urmărire penală din cadrul Parchetului General există în lucru o plângere depusă de generalul în rezervă Ioan Sârbu, fost șef al Direcției medicale din MApN, în care fostul ministru Gabriel Oprea este reclamat pentru constituire de grup infracțional organizat și plagiat. În plângerea respectivă, Ioan Sârbu le cere procurorilor să îl cerceteze pe Gabriel Oprea și pentru că l-ar fi instigat pe Bogdan Licu să plagieze în teza de doctorat.

Bogdan Licu și-a susținut doctoratul în anul 2011 la Academia Națională de Informații "Mihai Viteazul", instituție aflată în subordinea Serviciului Român de Informații (SRI), avându-l ca îndrumător științific pe Gabriel Oprea.

Etichete: bogdan licu, Bogdan Licu titlu doctor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE