Producătorii de materiale de construcţii cer TĂIEREA zilelor libere legaleProducătorii de BCA şi elemente prefabricate din beton cer preşedintelui Iohannis şi politicienilor să renunţe la trei zile din lista sărbătorilor legale. Producătorii spun că zilele libere au consecinţe negative asupra rentabilităţii companiilor.

Producatorii de materiale de constructii cer TAIEREA zilelor libere legale
Producătorii de materiale de construcţii cer TĂIEREA zilelor libere legale

Organizaţia patronală a producătorilor de BCA - PRO BCA şi asociaţia producătorilor de prefabricate din beton – Prefbeton a anunţat că îşi exprimă profunda dezamagire privind decizia Parlamentului României de a introduce încă două zile libere, respectiv 24 ianuarie şi 1 iunie, în lista sărbătorilor legale prevăzute de Codul Muncii.

„Atragem atenţia că cele două legi de completare a Codului Muncii vin dupa ce pe parcursul traversarii crizei economice şi în perioada care a urmat lista sărbătorilor legale s-a completat cu încă trei zile nelucrăoare, respectiv Rusaliile, Adormirea Maicii Domnului şi Sfântul Apostol Andrei, astfel încât în perioada 2009 – 2016 numărul zilelor libere a crescut cu cinci", se arată într-un comunicat al celor două patronate, care cer preşedintelui să nu promulge legea privind declararea zilei de 1 iunie ca zi nelucrătoare.

Românii au din acest an 14 zile libere, opt dintre ele fiind sărbători naţionale, după ce preşedintele Klaus Iohannis a declarat ziua de naştere a sculptorului Constantin Brâncuşi drept sărbătoare naţională, marcată anual pe 19 februarie.

Patronatele susţin că noile zile libere apar în contextul în care la nivel european a existat o tendinţă de reducere a numărului de zile libere, în fruntea listei fiind Portugalia care în scopul redresării economice a renunţat să mai acorde libere pentru patru sărbători legale. Fruntaşii Europei în materie de zile libere sunt spaniolii şi elveţienii care beneficiază de 37, respectiv 28 de sărbători naţionale legale. Un studiu prezentat recent de Bloomberg arată că europenii lucrează cu aproape 258 de ore mai puţin în fiecare an sau cu o oră mai puţin în fiecare zi.

Etichete: producatori materiale constructii, zile libere legale, zile libere romani

0/5 COMENTARII
Flatron
26 oct 09:22
+0
VOTURI
-0
Patronii pot cere sa se munceasca si-n zilele libere, doar ca trebuie sa-i plateasca pe angajati in plus. Si oricum, la patron se munceste zi-lumina, 367 zile pe an. Zilele declarate oficial zile libere trebuie platite, ceea ce contravine spiritului de patron, al carui mandru exponent comenta mai jos.
Asta-i problema, nu ca scade productivitatea. Scad banii pe care-i incaseaza astia la negru!

Ia platiti voi angajatii cum trebuie si sa vedeti cum va umpleti de supraproductii! Dar si munca, si pe gratis... V-a suflat in gura Kim ala din Coreea de Nord?
aaa
26 oct 08:56
+0
VOTURI
-0
Vi se pare ca sunt prea multe zile libere? Uitati-va putin la Spania care are mai multe zile libere legale ca Romania si inca ceva important: - Orice zi libera care cade intr-o sambata sau duminica este automat mutata luni. Nici o zi libera nu este pierduta...
@Phathrron
26 oct 07:38
+0
VOTURI
-0
Phathroane, vad ca nici tu n-ai suficient creier ca sa fii altceva decat patron... Ia zi-mi si mie cate zile libere respecti tu. Cate sambete iti lucreaza tie negrisorii? Dar duminici?
Ce te deranjeaza, de fapt, ca trebuie sa-i platesti pe prosti cand ii chemi la munca? Da, ce socant! Auzi, sa trebuiasca sa-l platesti pe ala care-ti munceste?
Hai, jet!
Patron
25 oct 20:27
+0
VOTURI
-0
Andrei, nu te obliga nimeni "fraiere" sa fii muncitor. Fii patron, daca poti ! Nu ai insa suficient creier pentru asta, nu-i asa ?
Andrei
25 oct 15:11
+0
VOTURI
-0
Sa munceasca fraierii pe salarii de nimic ca sa aiba patronii cu ce-si face vile. Mi se face scarba !!!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE