Atenție la "oferte": Produsele electronice resigilate, mai scumpe decât cele noiProdusele resigilate vândute la nivel local sunt uzate, prezintă zgârieturi vizibile sau mici deformaţii, dar, de multe ori, sunt mai scumpe decât cele noi comercializate de alţi retaileri. Astfel, în ciuda discount-urilor aplicate, electronicele şi electrocasnicele respinse de primii cumpărători se pot dovedi ţepe veritabile din cauza preţurilor, care le depăşesc pe cele aplicate de alţi retaileri pentru aceleaşi produse noi. B365.ro vă prezintă o listă cu electronice şi electrocasnice resigilate care sunt mai scumpe decât aceleaşi produse noi. 

Produsele resigilate sunt, uneori, mai scumpe decat cele noi
Produsele resigilate sunt, uneori, mai scumpe decât cele noi
Foto: smartlifeblog.com

În speranţa că vor putea face economii, mulţi consumatori mizează pe produsele resigilate pentru a-şi schimba gadget-urile sau produsele electrocasnice. În multe cazuri, însă, ei riscă să îşi cumpere produse resigilate mai scumpe decât altele noi, disponibile în cadrul altor reţele de retail.

Reprezentanţii celui mai mare retailer online, care are şi o gamă largă de produse resigilate, se laudă cu preţuri fără concurenţă pentru electronicele şi electrocasnicele testate de primii cumpărători. "În România nu se poate vorbi despre o cultură a achiziției de produse resigilate, dar se poate vorbi despre o comunitate de clienți eMAG, care este deja familiarizată cu acest concept. eMAG vinde deja de patru ani și produse resigilate la prețuri avantajoase. Acesta este motivul pentru care am decis să promovăm mai mult categoria, având în vedere că există un număr important de clienţi interesaţi în mod special de acest segment. Prin achiziţia de resigilate poţi beneficia de cele mai multe ori de un produs premium, perfect funcţional, câteodată chiar nou, la un preţ avantajos", a declarat, pentru B365.ro, Lucia Ciuca, director de marketing la eMAG.

Însă, în realitate, multe dintre produsele resigilate comercializate de eMAG, cel.ro sau dc-shop.ro, deşi uzate, sunt mai scumpe chiar şi cu câteva zeci de lei faţă de cele noi, disponibile în alte magazine de profil. Reporterii B365.ro au întocmit o listă cu produse resigilate, care sunt mai ieftine noi, în alte magazine online.

Ce produse resigilate sunt mai scumpe decât cele noi

Memoria Laptop Kingston ValueRam 2GB DDR3 1333MHz CL9 resigilată, cu ambalajul original deschis, se vinde, la eMAG, cu 59,99 lei, cu 14% mai puţin faţă de preţul practicat pentru acelaşi tip de produs nou în cadrul reţelei. Însă, alte site-uri care activează pe acelaşi segment, precum dc-shop, cel.ro, tapeshop.ro, prostore.ro, Sigmanet, pcbit.ro şi esal.ro vând aceeaşi memorie nouă la preţuri cu până la 41% mai mici faţă de tariful aplicat de eMAG pentru produsul resigilat.

Cu ambalajul original deschis şi cu zgârieturi fine, dar mai scump resigilat faţă de acelaşi produs nou, se vinde şi mouse-ul wireless Microsoft Explorer Touch, model Sangria Red, cu conectare prin USB. Dacă la eMAG acest produs resigilat costă 159,99 lei, în alte magazine, precum Market Online, Depozitul de Calculatoare, mediadot.roKauf şi azerty.ro, mouse-ul se vinde nou la preţuri mai mici cu până la cu 4,2 lei faţă de tariful mouse-ului resigilat de la eMAG.

Tastatura Microsoft Arc Keyboard neagră, model J5D-00015, cu conexiune prin USB, cu ambalajul original deschis şi zgârieturi fine pe suprafeţele lucioase, se vinde, la eMAG, cu 169,99 lei. Aceeaşi tastatură nouă este mai ieftină cu 8,3 lei faţă de cea resigilată de la eMAG în magazinul Kauf.

Tastatura Microsoft Mobile 6000, cu conexiune prin bluetooth, cu ambalajul original deschis şi zgârieturi fine pe suprafeţele laterlae, costă 269,99 lei la eMAG, având un discount de 10 lei faţă de acelaşi produs nou din cadrul magazinului online. La evoMAG aceeaşi tastatură nouă este mai ieftină cu 70,99 lei.

Multifuncționalul Epson AcuLaser MX14, pentru printare A4, disponibil la eMAG, în categoria produselor resigilate, la 489,99 lei, este mai ieftin nou, cu 6 lei, la PC Bit. Mutifuncționalul resigilat de la eMAG are ambalajul original deschis, tonerul desigilat, și a fost folosit pentru printarea a 75 de pagini.

Expus în showroom, cu urme de utilizare şi zgârieturi, dar şi cu vopseaua ciobită în colţurile de jos, telefonul mobil Nokia C3-01 Touch and Type Silver costă 519,99 lei la eMAG. În ciuda discount-ului de 125 lei aplicat de eMAG pentru produsul resigilat, telefonul Nokia C3-01 poate fi achiziţionat nou de la SelectGSM, la acelaşi preţ cu cel al unui produs resigilat.

Monitorul LED de la LG de 22 inci, cu redare Full HD, model IPS226V-PN, care a fost expus în showroom-ul eMAG și prezintă zgârieturi superficiale pe suprafeţele lucioase, se vinde cu 689,99 lei, cu un discount de 95 lei față de prețul practicat pentru același produs nou din oferta retailer-ului. Același monitor se vinde nou cu 688 lei în magazinele Vexio, pcone.ro și Eurosoft Computers.

Un telefon mobil Nokia 800 Lumia White, disponibil la prețul de 1299,99 lei, redus cu 280 lei față de prețul de listă de la eMAG, din cauza ambalajului original deschis și a zgârieturilor fine de pe spate, se vinde cu 1.010 lei prin magazinul GabiGSM

Un alt produs care, deși resigilat, este mai scump față de unul nou, este telefonul mobil Nokia 603 Black. Acest telefon costă 769,99 lei la eMAG și are ambalajul original deschis și zgârieturi pe suprafețele lucioase. Același telefon poate fi cumpărat nou la prețuri cu până la 36 lei mai mici față de tariful produsului resigilat din magazinele GabiGSM și The Phone. În magazinele GabiGSM şi The Phone telefonul mobil Nokia 603 este disponibil şi în altă cromatică.

Camera video neagră de la Panasonic model SDR-T70 este mai ieftină nouă decât cea resigilată. Astfel, la eMAG, camera costă 819,99 lei, deși are ambalajul original deschis și zgârieturi fine pe suprafețele lucioase, iar la mediafun.ro, același produs, nou, costă 813,7 lei.

Cuptorul electric încorporabil Bosch, model HBN431S1, cu grill și clasă energetucă A se vinde resigilat cu 1.299,99 lei la eMAG, din cauza ambalajului original deschis si deteriorat și a zgârieturilor din partea superioară de pe tablă. La același preţ poate fi achiziţionat acelaşi cuptor, dar nou, din oferta ideall.ro.

De pe site-urile dc-shop.ro şi cel.ro poate fi achiziţionat şi telefonul mobil HTC Desire V Dual Sim White, care se vinde resigilat la preţul de 1.199 lei. Acelaşi se vinde nou mai ieftin cu până la 73 lei în magazinele eurotelefoane.ro, livegsm.ro, SelectGSM, Telefoane Premium şi Gabi GSM.

Aceleaşi produse resigilate disponibile pe cel.ro se regăsesc şi pe site-ul Depozitului de Calculatoare, după ce, la începutul acestui an, Corsar Grup, care administrează cel.ro, a preluat domeniile dcshop.ro şi dc-shop.ro.

Dacă ceilalţi principalii competitori ai evoMAG - eMAG, cel.ro şi dc-shop.ro - aplică, în unele cazuri, preţuri mai mari pentru bunurile noi testate de alţi cumpărători, produsele resigilate de la evoMAG au preţuri mai mici decât cele noi disponibile în alte magazine de profil.

Spre deosebire de eMAG şi evoMAG, cel.ro și dc-shop.ro nu menționează, în descrierea produselor resigilate, defecțiunile pe care le au acestea sau motivul introducerii lor în această categorie.

Magazinele online, incluse în comparaţii, care comercializează produsele noi la preţuri mai mici faţă de cele aplicate de eMAG, cel.ro şi dc-shop.ro pentru aceleaşi produse resigilate, au sediul în Bucureşti sau în împrejurimi.

Etichete: electrocasnice, electronice, emag, promo, retail

0/1 COMENTARII
Denis
13 Jun 01:56
+0
VOTURI
-0
Am facut o comada online la dc-shop o tastatura iluminata la un pret destul de piperat si baeti mi-au trimis tastatura cu butonul enter spart ! si folia de protective deslipita , precizez ca tastatura era protejata de un plastic dur iar plasticul de protective era intact deci concluzia este clara A FOST TRIMIS DEFECTA SI RESIGILATA DE LA SEDIU asa ca dc-shop niste hoti si tepari

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE