Profesor universitar de la Academia de Poliţie din Bucureşti, acuzat de înşelăciuneUn profesor universitar de la Academia de Poliţie "Al. I. Cuza" din Bucureşti a fost pus sub control judiciar, fiind acuzat că a folosit în scop propriu sume de bani ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale, înlocuind în dosarele doctoranzilor documentele de plată cu acte false.

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti au dispus punerea în mişcare a acţiunii penale faţă de Ungureanu Georgeta Ştefania, profesor universitar doctor, conducător de doctorat în cadrul Academiei de Poliţie „Al. I. Cuza „ din Bucureşti pentru comiterea mai multor infracţiuni, se arată într-un comunicat al Parchetului.

Astfel, femeia este acuzată de nouă infracţiuni de înşelăciune, cinci infracţiuni de uz de fals, şase infracţiuni de participaţie improprie la infracţiunea de abuz în serviciu şi o infracţiune de abuz în serviciu. 

Din ordonanţa de punerea în mişcare acţiunii penale, rezultă probe potrivit cărora, în perioada 2012-2013, inculpata Ungureanu Georgeta Ştefania profitând de poziţia sa de conducător de doctorat în cadrul instituţiei amintite a solicitat şi primit de la nouă persoane, toate înmatriculate la Şcoala Doctorală, sume de bani ce reprezentau taxele aferente studiilor doctorale, cu sume cuprinse între 1000 lei-15000 lei, ce ar fi trebuit achitate la casieria instituţiei, inducându-le în eroare cu privire la faptul că va achita personal taxele sau prin intermediul unor societăţi comerciale.

În fapt, inculpata nu a achitat respectivele taxe, ci a depus la dosarele doctoranzilor documente de plată (facturi, ordine de plată) false, fără acoperire în realitate. Prin depunerea documentelor false, inculpata Ungureanu Georgeta Ştefania i-a determinat pe angajaţii Şcolii Doctorale să îşi îndeplinească în mod defectuos atribuţiile de serviciu, fără vinovăţie, aşa încât Academia de Poliţie a prestat serviciile aferente, în condiţiile în care plata taxelor nu era efectuată.

De asemenea, în perioada 2013-2014, aproximativ un an de zile a refuzat predarea tezei de doctorat a unui persoane vătămate către Secretariatul Şcolii Doctorale, aşa încât dosarul acesteia să fie înaintat către Ministerul Educaţiei în vederea acordării titlului de doctor, vătămând astfel interesele legitime ale persoanei vătămate de a i se acorda respectivul titlu. Prin ordonanţa din data de 15.04.2016, s-a dispus faţă de inculpata Ungureanu Georgeta Ştefania, luarea măsurii controlului judiciar pe o perioadă de 60 de zile.

Cercetările continuă în cauză, în vederea lămuririi tuturor împrejurărilor de fapt şi stabilirii răspunderii penale.

Etichete: academia de politie, Academia de Poliţie Alexandru Ioan Cuza, profesor universitar, profesor universitar inselaciune, Ungureanu Georgeta Ştefania

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h