Profesor universitar,după expertiza autostrăzii Orăştie-Sibiu: Studiul de fezabilitate e catastrofalProfesorul universitar Nicolae Boţu, care a făcut o expertiză a autostrăzii Orăştie-Sibiu, a declarat că studiul de fezabilitate a fost catastrofal, fără studii de laborator. Potrivit profesorului din cadrul Facultăţii de Construcţii şi In­sta­la­ţii al Universităţii Tehnice Gheor­ghe Asachi din Iaşi, faptul că studiul de feza­bilitate nu a fost corect şi complet realizat a şi dus la problemele din cauza cărora CNADNR a închis tronsonul de autostradă.

Profesor universitar,dupa expertiza autostrazii Orastie-Sibiu: Studiul de fezabilitate e catastrofal
Profesor universitar,după expertiza autostrăzii Orăştie-Sibiu: Studiul de fezabilitate e catastrofal
Foto: adevarul.ro

„Studiul de fezabilitate a fost catastrofal şi toate problemele de acolo au plecat. Studiul a fost făcut fără foraje, fără studii de laborator, practic a fost realizat «din birou». Normal că atunci când mergi mai departe cu proiectarea şi cu execuţia, soluţiile adoptate sunt proaste", afir­mă Boţu, care de altfel a realizat o expertiză in­de­pendentă pentru Compania Naţională de Auto­străzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) pentru a identifica motivele care au condus la problemele de pe această autostradă.

Vezi aici: IMAGINILE DEZASTRULUI de pe tronsonul Autostrăzii A1 închis de CNADNR. GALERIE FOTO

„Spre exemplu, atunci când am vrut să in­tro­ducem tija de foraj în teren pentru exper­ti­ză, aceasta s-a scufundat pur şi simplu, deşi are o greutate de doar 2 kilograme. De asemenea, în lucrările pentru autostradă s-a folosit doar un strat de armătură, când ar trebui să fie 5-6, iar pentru umpluturi nu a fost folosit pământ con­form", a mai spus Boţu, citat de zf.ro.

Etichete: autostradă, studiu de fezabilitate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE