Profesorii vor ieși la pensie cu 3 ani mai repede, în anumite condițiiPersonalul didactic de predare, conducere, îndrumare şi control va putea ieşi la pensie, la cerere, în anumite condiţii, cu 3 ani înainte de limitele de vârstă prevăzute de lege, a anunţat Guvernul. Joi a fost aprobată o ordonanță de urgență în acest sens. 

Profesorii vor iesi la pensie cu 3 ani mai repede, in anumite conditii
Profesorii vor ieși la pensie cu 3 ani mai repede, în anumite condiții
Foto: dcnews.ro

Ordonanţa modifică, potrivit Guvernului, şi durata învăţământului profesional şi reglementează probleme privind organizarea învăţământului postliceal, constituirea şi conducerea consiliilor de administraţie ale unităţilor de învăţământ, modalitatea de organizare şi desfăşurare a concursului de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante în învăţământul preuniversitar de stat, dar şi de norma didactică a personalului didactic de predare din învăţământul preuniversitar, scrie mediafax.ro.

La începutul şedinţei de joi, premierul Victor Ponta a anunţat că regimul sistemului de educaţie va fi modificat astfel încât lucrurile nedrepte comise împotriva profesorilor să fie corectate.

Etichete: ordonanță de urgență, pensie, profesori

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h