Profitul OMV Petrom a scăzut cu 42% în primul semestru. Vânzările au scăzut din cauza accizelorGrupul OMV Petrom a înregistrat un profit net de 1,38 miliarde lei în primul semestru din 2014, în scădere cu 42% comparativ cu prima jumătate a anului trecut, când profitul net a fost de 2,39 miliarde lei, potrivit unui comunicat al OMV Petrom transmis marţi Bursei de Valori Bucureşti, informează CApital.ro.

OMV
OMV
Foto: cronicaromana.ro

"Vânzarile cu amănuntul au scăzut cu 4%, în principal din cauza creşterii taxelor la carburanţi in România şi a intensificării concurenţei de pe piaţă. Vânzările comerciale au scăzut cu 12% din cauza concurenţei crescute pe piaţa motorinei şi ca efect al volumelor mai mari din 1-6/13, generate de oprirea rafinăriilor locale. În plus, cantităţile de păcură contractate nu au fost vândute datorită iernii blânde", precizează compania în comunicat.

Vânzările OMV Petrom s-au cifrat la 10,72 miliarde lei în primele şase luni din 2014, în scădere cu 7% faţă de primul semestru din 2013, când au totalizat 11,576 miliarde lei.

Etichete: benzină, OMV Petrom, profit

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE