Prognostic rezervat pentru cele trei paciente rănite în incendiul din ChişinăuCele trei femei rănite în incendiul din Chișinău,aduse la Spitalul de Arși din București, se află în stare foarte gravă. Două dintre paciente vor fi operate marţi, cea de-a treia este în stare critică şi deocamdată nu se pune problema unor intervenţii chirurgicale, a declarat, luni, medicul Adrian Stănculea, precizând că prognosticul este rezervat. 

Prognostic rezervat pentru cele trei paciente ranite in incendiul din Chisinau
Prognostic rezervat pentru cele trei paciente rănite în incendiul din Chişinău

"Starea pacientelor este destul de gravă, dar una dintre ele este în stare foarte gravă, fiind ventilată mecanic şi intubată. Şi celelalte două sunt intubate, au arsuri între 30 şi 45 la sută din suprafaţa corpului, arsuri profunde şi de căi respiratorii", a spus purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri din Bucureşti, Adrian Stănculea, potrivit Mediafax. 

Medicul a precizat că femeile au arsuri la cap, mâini şi torace, dar şi arsuri de căi aeriene. 

Adrian Stănculea a mai spus că două paciente, a căror stare este mai stabilă, vor fi duse marţi în sala de operaţii. În cazul celei de-a treia paciente, a cărei stare este critică întrucât are arsuri care "se manifestă extrem", nu se pune deocamdată problema să fie dusă, în această stare, în sala de operaţie.

Cele trei paciente cu arsuri grave au fost aduse cu o aeronavă, duminică după-amiază, de la Chişinău la Bucureşti, fiind internate la Spitalul Clinic de Chirurgie Plastică, Reparatorie şi Arsuri.

Etichete: Chişinău, incendiu, paciente, spitalul de arși

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE