PROGNOZA METEO BUCUREŞTI pentru URMĂTOARELE ZILE. Caniculă şi furtuni în weekendPROGNOZA METEO BUCUREŞTI. Meteorologii anunţă temperaturi ridicate în zilele următoare. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopții când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Incepanad de marti, revine vremea frumoasa, cu ceva mai putine ploi.

Vreme ploioasa in Bucuresti
Vreme ploioasă în Bucureşti

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI SÂMBĂTĂ. Vremea se va menţine călduroasă, iar disconfortul termic accentuat. indicele temperatură-umezeală (itu) va atinge şi chiar depăşi pragul critic de 80 de unităţi mai ales în centrul oraşului. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporare spre seară şi la începutul nopții când vor fi condiţii pentru averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă va fi de 33...34 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI DUMINICĂ. Vremea va fi în continuare călduroasă, iar indicele temperatură-umezeală va mai atinge pragul critic de 80. Îndeosebi spre seară şi noaptea instabilitatea atmosferică va creşte şi se va manifesta prin înnorări temporar accentuate, averse, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Vor fi condiţii de grindină şi de cantităţi de apă mai însemnate. Temperatura maximă va fi de 31...32 de grade.

PROGNOZA METEO BUCUREŞTI LUNI. Vremea va fi în general instabilă. Mai ales în cursul zilei vor fi înnorări, averse ce vor putea avea și caracter torențial, descărcări electrice şi intensificări de scurtă durată ale vântului. Temperatura maximă, în scădere faţă de cea din intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 28 de grade.

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO SÂMBĂTĂ. Vremea va fi calduroasă în cea mai mare parte a ţării, pe arii restrânse caniculară în veste şi în sud. Începând cu orele prânzului disconfortul termic se va accentua, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va atinge şi depăşi pragul critic de 80 de unităţi în cea mai mare parte a teritoriului. Temperaturile maxime se vor încadra între 27 de grade in Oltenia şi 35 de grade in Baragan. Cerul va fi variabil, cu înnorări temporar accentuate mai ales după-amiaza şi în prima parte a nopţii. Vor fi averse şi cu caracter torenţial, însoţite de descărcări electrice și intensificări de scurtă durată ale vântului, în zonele de deal şi de munte, în Oltenia şi pe arii restrânse în restul teritoriului. Izolat, cantităţile de apă vor depăşi 25...30 l/mp şi va cădea grindină.

PROGNOZA METEO DUMINICĂ. Gradul de instabilitate atmosferică va fi în creştere şi va cuprinde treptat toate regiunile. Vor fi intervale de timp cu înnorări temporar accentuate, averse care vor avea şi caracter torenţial, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, trecător şi cu aspect de vijelie şi, pe arii restrânse, căderi de grindină. Astfel de fenomene vor fi mai frecvente şi pe spaţii mai extinse, în interiorul arcului carpatic, la deal şi la munte, îndeosebi în cursul zilei şi în orele serii,
iar în restul teritoriului se vor semnala, cu precădere seara şi noaptea. local, cantităţile de apă vor depăşi 20...25 l/mp şi izolat 40...50 l/mp. Temperaturile maxime, în scădere în regiunile vestice, nordice şi centrale, se vor încadra între 24 de grade in Maramures şi 33 de grade în Câmpia Română, unde pe spaţii restrânse se va mai resimti un disconfort termic accentuat.

PROGNOZA METEO LUNI. În sud şi în sud-est, la munte și pe arii mai restrânse în centrul teritoriului instabilitatea atmosferică se va menţine accentuată în cursul zilei. Vor fi averse, izolat însemnate cantitativ, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului şi condiţii de căderi de grindină. Noaptea, manifestările specifice instabilităţii atmosferice vor diminua. În restul teritoriului, cerul va fi variabil şi ploile izolate. Temperatura aerului, uşor mai scăzută decât în intervalul precedent, va avea valori maxime cuprinse între 22 in estul Transilvaniei şi 30 de grade in sud-vestul Olteniei.

TENDINŢA

Incepanad de marti, revine vremea frumoasa, cu ceva mai putine ploi. Doar după-amiaza și seara acestea isi fac aparitia prin zona montană și în regiunile sudice, iar termperaturile sunt extrem de agreabile; meteorologii anunta maxime cuprinse pentru acesta zi intre 23 şi 29 de grade. Începand de miercuri insa vremea se va încălzi până la valori peste cele normale ale perioadei. Manifestări specifice instabilității atmosferice vor fi mai ales în zonele montane, cu precădere la mijlocul intervalului.

sursa: romaniatv.net.

Etichete: furtuni bucuresti, metoe Bucuresti, prognoza meteo, vremea bucuresti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE