PROGNOZA METEO pentru două săptămâni. Cum va fi VREMEA până pe 5 iunie în BucureştiMeteorologii anunţă că, până pe data de 25 mai, temperaturile vor fi în scădere în Muntenia, inclusiv în Bucureşti, însă apoi acestea vor creşte, urmând să ajungă pînă la maxime de 28-29 de grade. Potrivit prognozei meteo pentru perioada 23 mai - 5 iunie, vor fi ploi semnificative în perioada 24-28 mai şi 31 mai- 5 iunie.

Prognoza meteo
Prognoza meteo

 Estimarea este realizată folosind produsele numerice ale Centrului European pentru prognoze pe medie durată (ECMWF) de la Reading, Anglia. Sunt prognozate temperaturile maxime şi minime, mediate pentru fiecare regiune a ţării şi adaptate local cu modele statistice şi sunt indicate perioadele cu probabilitatea cea mai ridicată de apariţie a precipitaţiilor.

MUNTENIA

Până pe data de 25 mai, temperatura aerului va fi în scădere, în special la valorile diurne. Astfel, mediile regionale ale maximelor vor ajunge să fie de 20...21 de grade, valori sub cele normale ale perioadei. Media minimelor, până pe 26 mai, va fi de 11...13 grade. În intervalul 25 - 31 mai temperatura aerului va fi în creștere până la medii regionale ale maximelor de
28...29 de grade și ale minimelor de 14...15 grade, valori ușor mai mari față de cele normale ale perioadei. Apoi, până la sfârșitul intervalului, mediile regionale ale maximelor se vor situa în jurul a 25 de grade, iar ale minimelor vor fi de 14...15 grade.

Vor fi averse, mai frecvente şi mai însemnate cantitativ în intervalul 24 – 28 mai şi 31 mai – 5 iunie.

BANAT

După o primă zi cu vreme mult mai caldă decât ar fi normal, valorile termice diurne vor marca o scădere accentuată, astfel că pe 24 şi 25 mai vor avea o medie regională de numai 20 de grade. Ulterior, vremea se va încăzi uşor şi treptat, atât ziua cât şi noaptea, urmând ca în perioada 29 – 31 mai să se înregistreze, în medie, temperaturi maxime de 27...29 de grade şi minime de 14...16 grade, valori cu mult mai ridicate decât normalul climatologic al sfârşitului primăverii. Luna iunie va debuta cu o nouă scădere a temperaturii aerului, până la maxime diurne de 24...25 de grade şi minime nocturne de 13...14 grade, în medie regională, ceea ce va caracteriza un regim termic în general normal.

Vor fi averse, cu o probabilitate mai mare şi pe arii mai extinse pe 24 şi 25 mai, dar şi în intervalul 30 mai – 5 iunie, când şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate.

CRIŞANA

Scăderea accentuată a valorilor termice de la începutul intervalului de prognoză va fi urmată de o încălzire treptată în perioada 26 - 30 mai, când vremea va deveni mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. La începtul lunii iunie se va consemna o nouă scădere a valorilor de temperatură, ce se vor apropia de cele climatologic specifice datei
calendaristice, iar până la sfârşitul intervalului de prognoză acestea nu vor mai avea variaţii semnificative. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va urca de la 20 de grade pe 24 - 25 mai, spre 28 de grade în data de 30 mai, iar în intervalul 2 – 5 iunie se va menţine relativ constantă în jurul valorii de 24 de grade. Minimele termice vor varia, în medie, de 10 grade, în data de 25 mai, la 15 grade, în jurul datei de 31 mai, apoi vor scădea până la 13 grade, după 2 iunie.

Vor fi averse pe arii mai extinse în zilele de 24 şi 25 mai, dar şi în intervalul 30 mai – 5 iunie, când şi cantităţile de apă vor fi mai însemnate. În restul perioadei, acestea vor fi sporadice şi la o intensitate redusă.

TRANSILVANIA

Temperaturile maxime vor marca o scădere accentuată, de la o medie regională de 25 de grade, la începutul intervalului, spre 18 grade, în data de 25 mai. Ulterior acestea vor creşte treptat, ajungând la o medie de 26 de grade la sfârşitul lunii mai, caracterizând o vreme cu mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă. În ceea ce priveşte temperaturile minime, acestea vor avea o uşoară variaţie la început, în jurul unei medii de 9 grade, pentru
ca din data de 25 mai să marcheze o creştere lentă spre 12...13 grade, în medie, în intervalul 30 mai – 1 iunie. În perioada 2 – 5 iunie, regimul termic se va menţine relativ constant, în jurul unei medii de 22 de grade a maximelor diurne şi de 11 grade a minimelor nocturne.

Pe tot parcursul intervalului de prognoză se vor semnala averse, pe arii extinse şi însemnate cantitativ în perioada 24 – 27 mai şi din nou după data de 31 mai.

MARAMUREŞ

În primele trei zile ale intervalului, regimul termic, îndeosebi cel diurn, va marca o scădere de aproximativ 5 grade şi va fi caracterizat, în jurul datei de 25 mai, de valori uşor mai coborâte decât cele climatologic specifice acestei perioade, respectiv o medie a temperaturilor maxime de 21 de grade. Din data de 26 mai, vremea va intra într-un proces de încălzire uşoară şi treptată, urmând a se înregistra în perioada 30 mai – 1 iunie valori termice, atât diurne cât şi
nocturne, mult mai ridicate decît cele normale. Astfel, media regională a temperaturilor maxime va fi 25....27 de grade, iar a celor minime de 12...14 grade.

Se vor semnala averse pe arii extinse şi moderate cantitativ în jurul datei de 24 mai. Ulterior, probabilitatea de apariţie a acestora va fi ridicată în perioada 25 – 27 mai şi în intervalul 30 mai – 5 iunie, când se pot înregistra şi cantităţi de apă mai însemnate.

MOLDOVA

Media regională a temperaturilor maxime va fi de 24...25 grade în primele două zile, valori mai ridicate decât mediile climatologic specifice acestei perioade. Apoi temperaturile vor fi în scădere pronunțată, pentru ca ulterior, până la sfârşitul lunii mai, să crească treptat spre 27...28 de grade, ajungând să caracterizeze din nou o vreme mai caldă decât ar fi normal. În intervalul 1 – 5 iunie, maximele diurne vor fi de 24...26 de grade. Temperaturile minime vor varia de la o medie de 12...13 grade în prima săptămână de prognoză, până la o medie regională de 15 grade în 31 mai - 1 iunie. Apoi, regimul termic nocturn va fi în scădere uşoară şi treptată spre 13 grade, în medie, la sfârşitul intervalului de prognoză.

Vor fi averse pe aproape întreg parcursul intervalului de prognoză, dar acestea vor fi mai frecvente şi mai importante cantitativ în intervalul 24 – 28 mai şi 31 mai – 5 iunie.

DOBROGEA

Până în data de 25 mai, temperatura aerului va fi în scădere, de la maxime de 21...23 de grade, în medie regională, până la 19...20 de grade. Media regională a minimelor va fi de 12...14 grade, până pe 26 mai. În intervalul 25 - 31 mai, temperatura aerului va fi in creștere, până la maxime de 24...25 de grade și minime de 16...17 grade. După data de 31 mai, până la sfârșitul intervalului de anticipație, temperatura aerului va marca o scădere ușoară, valorile menținându-se apropiate de cele specifice perioadei; media maximelor se va situa în jurul a 23 de grade, iar a minimelor va fi de 15...16 grade.

Vor fi averse pe arii extinse între 24 și 27 mai, când sunt de asteptat si cantități de apă mai însemnate și, cu o probabilitate mai redusă, în restul intervalului.

OLTENIA

Până pe 25 mai, valorile termice diurne vor fi în scădere și se vor înregistra medii regionale ale maximelor de 20...21 de grade. Valorile nocturne nu vor avea variații semnificative, astfel încât se vor înregistra medii ale minimelor de 11...13 grade. Ulterior, temperatura aerului va crește treptat, ajungând la o medie a maximelor de 28...29 de grade la sfârşitul lunii mai, valori ce vor caracteriza o vreme mult mai caldă decât ar fi normal pentru această perioadă.
Temperaturile nocturne vor marca o creștere până pe 31 mai, când media regională a minimelor va fi de 15...16 grade. Luna iunie va debuta cu o scădere ușoară a valorilor termice, astfel că până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 25...26 de grade, iar a minimelor de 13...15 grade.

Probabilitatea de apariţie a averselor va fi mai mare în zilele de 24 și 25 mai și după 30 mai, când și cantitățile de apă vor putea fi mai însemnate. În restul intervalului, aversele vor fi posibile pe arii restrânse.

LA MUNTE

Intervalul de prognoză va debuta cu o scădere a temperaturii aerului, resimțită îndeosebi la valorile diurne, astfel încât, pe 25 mai, maximele vor fi, în medie, în jurul valorii de 10 grade. Temperaturile minime vor avea ușoare variații până pe data de 25 mai, media acestora urmând a se situa între 4 și 7 grade. Apoi, până la sfârșitul lunii mai temperaturile vor fi în creștere; media maximelor va ajunge la 17...18 grade, iar a minimelor la 9...10 grade. Astfel de valori vor caracteriza o vreme cu mult mai caldă decât în mod normal în această perioadă. Scăderea termică de la începutul lunii iunie va fi ușoară, astfel că maximele se vor situa în jurul a 14 grade și minimele vor fi de 6...7 grade.

Vor fi averse aproape în tot intervalul, mai importante cantitativ și pe arii mai extinse între 24 și 27 mai, dar și după 31 mai.

Etichete: prognoza 23 mai 5 iunie, prognoza meteo, prohnoza doua saptamani, vremea, vremea bucuresti

0/1 COMENTARII
Cris
24 May 05:22
+0
VOTURI
-0
"Produsele numerice ale Centrului European de prognoze" si temperaturi "mediate"...

Mai dati-va in pola mea de aici....

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE