PROGNOZA METEO. Se schimbă vremea, temperaturi scăzute şi ploi în următoarele zilePROGNOZA METEO. Meteorologii anunţă temperaturi scăzute în următoarele zile. Marţi va ploua în majoritatea regiunilor, ziua, pe arii mai extinse în nordul Olteniei şi al Munteniei, în Transilvania şi Moldova, unde cantităţile de apă vor depăşi local 15...20 l/mp, iar în Carpaţii Meridionali şi în Carpaţii de Curbură, izolat se vor totaliza peste 35 l/mp, iar noaptea în jumătatea de sud-vest a teritoriului.

ALERTA METEO de ploi abundente, ninsori si temperaturi scazute
ALERTĂ METEO de ploi abundente, ninsori şi temperaturi scăzute

VREMEA ÎN BUCURESTI MARŢI: Cerul va prezenta înnorări temporar accentuate şi vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, posibil însoţite de descărcări electrice. Vântul va prezenta unele intensificări, cu viteze mai mari în a doua parte a zilei, când rafalele vor depăşi 50...55 km/h. Temperatura maximă, mai scăzută decât în intervalul precedent, se va situa în jurul valorii de 15 grade.

VREMEA ÎN BUCURESTI MIERCURI: Valorile termice vor continua să scadă, astfel că vremea va deveni rece pentru această perioadă, cu o maximă în jurul valorii de 10 grade. Cerul va avea înnorări și temporar va ploua, moderat cantitativ. Vântul va avea uşoare intensificări.

VREMEA ÎN BUCURESTI JOI: Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului. Cerul va avea înnorări, iar la începutul zilei si pe parcursul noptii, temporar va ploua. Vântul va sufla slab si moderat. Temperatura maximă va fi de 8...9 grade. 

ÎN ŢARĂ

PROGNOZA METEO MARŢI. Vremea va fi în general închisă şi se va răci, mai accentuat în centrul, sud-vestul şi nord-estul ţării. Ploile vor avea şi caracter de aversă şi pe suprafeţe restrânse se vor semnala descărcări electrice. La munte, la altitudini mari, îndeosebi în nordul Carpaţilor Orientali, precipitaţiile vor fi şi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va prezenta intensificări mai ales în regiunile sudice şi sud-estice, cu viteze de 55...60 km/h, iar pe crestele montane rafalele vor depăşi temporar 70...80 km/h. Temperaturile maxime se vor încadra între 3...4 grade în estul Transilvaniei Si 18...20 de grade în sudul Dobrogei.

PROGNOZA METEO MIERCURI. Valorile termice vor continua să scadă în majoritatea regiunilor, vremea devenind rece pentru această dată, iar maximele termice se vor situa între 4 şi 11 grade. Excepţie va face Dobrogea şi sud-estul Munteniei, unde temperaturile diurne se vor menţine mai ridicate decât mediile multianuale ale perioadei, până la 17...18 grade în sudul litoralului.

În prima jumătate a zilei, cerul va fi mai mult noros si va ploua în cea mai mare parte a ţării, iar în zona montană se vor semnala precipitatii mixte. Spre seară si în cursul noptii, aria precipitatiilor se va restrânge către jumătatea de sud-est a teritoriului. Acestea vor fi sub formă de ploaie în Oltenia, Muntenia si Dobrogea, precipitaţii mixte în Transilvania şi în zona subcarpatică a Moldovei şi predominant ninsori la munte. În rest, înnorările vor fi temporare, iar precipitaţiile izolate. Se vor acumula cantităţi de apă mai însemnate, local în sud-estul teritoriului şi pe spaţii mici în celelalte zone. Vântul va avea unele intensificări la munte, dar si în Muntenia, Dobrogea şi sudul Moldovei.

PROGNOZA METEO JOI. Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această perioadă a anului în majoritatea regiunilor, exceptând cele sud-vestice, unde vor fi apropiate de mediile multianuale. Pe parcursul zilei, în estul si sud-estul tării cerul va fi mai mult noros si mai ales în prima parte a intervalului, vor fi precipitatii sub formă de ploaie, iar în Moldova, posibil, trecător si lapovită. La munte, vor predomina ninsorile.

În restul teritoriului, înnorările vor fi temporare, iar precipitatii slabe se vor semnala doar izolat. Noaptea local vor fi precipitații predominant sub formă de ploaie în regiunile sudice. În prima parte a intervalului, vântul va avea intensificări în estul si sud-estul teritoriului, cu vitezele cele mai mari pe litoral, apoi va slăbi în intensitate. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in estul Transilvaniei si nordul Moldovei si 13 grade in Oltenia si sud-vestul Olteniei. La sfârsitul intervalului, în zonele joase de relief, vor fi conditii de ceată.

TENDINTA

VINERI - Valorile termice diurne vor marca o crestere usoară fată de ziua precedentă în majoritatea regiunilor. Pe parcursul zilei, cerul va fi temporar noros si doar izolat vor fi precipitatii slabe, sub formă de ploaie, iar la munte, si lapovită si ninsoare. Noaptea înnorările se vor accentua, iar aria ploilor se va extinde în regiunile vestice si sudice. Vântul va sufla slab si moderat, cu intensificări la munte, iar spre sfârsitul intervalului, si în sudul si sud-vestul tării. Temperaturile maxime vor fi cuprinse între 4 grade in estul Transilvaniei si 14 grade in sud-vest si sud. Dimineata, în zonele joase de relief, vor fi conditii de ceată.

SAMBATA si DUMINICA - La începutul intervalului, valorile termice vor fi mai coborâte decât mediile multianuale specifice perioadei, apoi vor marca o creştere uşoară. Mai ales la începutul intervalului, temporar, se vor semnala precipitatii în majoritatea regiunilor.

Etichete: Bucureşti, cum va fi vremea, meteo, prognoza meteo, VREAMEA IN BUCURESTI

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE