Program de regenerare urbană a cartierului Ferentari, inițiat de Primăria CapitaleiCel mai sărac și mai problematic cartier al Bucureștiului va intra într-un program de regenerare urbană. Primăria Capitalei va realiza mai întâi un „diagnostic urban" pentru zona Ferentari, pe baza căruia va fi lansat apoi proiectul de regenerare a cartierului. Licitația pentru realizarea studiului inițial a fost lansată deja în această săptămână, iar valoarea estimată a contractului este de 390.000 euro. 

Program de regenerare urbana a cartierului Ferentari, initiat de Primaria Capitalei
Program de regenerare urbană a cartierului Ferentari, inițiat de Primăria Capitalei
Foto: hotnews.ro

"Oaia neagră" a Bucureștiului a intrat în sfârșit în atenția Primăriei Capitalei. Cartierul Ferentari, unde se regăsesc cele mai insalubre zone din oraș, dar și populația cea mai săracă a Bucureștiului, va fi introdus într-un program de regenerare urbană. Un prim pas în această direcție a fost făcut pe 22 mai când Primăria generală a lansat licitația pentru "Servicii de elaborare studiu - Diagnostic urban zona Ferentari în vederea lansării unui program de regenerare urbană”. Contractul are o valoare estimată de 1,73 milioane lei (aprox. 390.000 euro).

"Întrucât putem identifica aici existența unor zone construite aflate în stare de degradare (clădiri/locuințe insalubre, spații publice, infrastructura tehnico-edilitare), afectate de probleme economice și sociale acute (calitate precară a locuirii, infracționalitate, vulnerabilitate și segregare socială, etc), studiul vizează fundamentarea unui proiect de regenerare urbană, care va include măsuri și acțiuni ce vor fi realizate asupra patrimoniului construit și al spațiilor publice din zone/zonele de acțiune prioritară selectată/e, protejând și valorizând elementele de mediu natural sau antropizat, stimulând economia locală, în beneficiul comunității. Scopul final al proiectului va fi ameliorarea calității vieții rezidenților", se precizează în caietul de sarcini.

Studiul ce urmează a fi realizat prin acest contract:

- va identifica principalele probleme cu care se confruntă zona și elementele sale de potențial
- va stabili prioritățile de dezvoltare, direcțiile de acțiune și va face propuneri de proiecte individuale
- va delimita zonele de acțiune în care se va interveni prioritar
- va identifica surse de finanțare pentru realizarea proiectelor propuse.

Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 15 iulie 2015. Contractul va avea o durată de 8 luni. 

Citește și Cartierul Rahova capătă o nouă față și intră în circuitul turistic și pietonal. VEZI IMAGINI 

Etichete: Ferentari, Primăria Capitalei, Rahova, realitatea

0/5 COMENTARII
adriana anghel
03 Jun 09:26
+0
VOTURI
-0
Sa inteleg ca in sfarsit cineva s a gandit dupa atatia ani sa ...deratizeze sectorul 5 ? sau doar e un praf in ochi si niste bani aruncati aiurea pe studii de fezabilitate ? Domnul primar general Sorin Oprescu are nevoie de bani pentru campanie ? ......Nu i ar fi rusine, ii doresc sa traiasca sa se chinuiasca la fel ca locuitorii sectorului 5 !!!!!!!!!!!!!!!
Cris
27 May 08:07
+0
VOTURI
-0
N-ati inteles! Nu e vorba sa faca nimic acolo. E vorba doar de un studiu de fezabilitate, platit cu milioane de euro.
Victor
26 May 10:26
+0
VOTURI
-0
ar trebui daramate blocurile de nefamilisti, casele ocupate de tigani si refacuta zona. E un dezastru zona Ferentari - Rahova. Acolo trebuie "pompati" multi bani si nu stiu de unde o sa faca rost PMB...fonduri europene?
vlad
26 May 10:21
+0
VOTURI
-0
Cu banii astia nu faci nici macar curatenie :) Regenerarea urbana ar trebui facuta la fel ca evreii in Gaza.... evacuezi populatia si bombardezi zona. Pe urma iei totul de la 0.
Cris
26 May 08:59
+0
VOTURI
-0
Deci Primaria Capitalei baga o carutza de bani intr-un studiu de fezabilitate, cu efecte zero, asemeni celor facute pentru autostrazi desenate pe hatie. Foarte tare!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE