PROGRAM EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Ce evenimente va organiza MAE în BucureștiEVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Anul acesta se împlinesc 30 de ani de la momentul în care Consiliul Uniunii Europene a adoptat decizia ca data de 9 mai să fie dedicată sărbătoririi Zilei Europei. Ministerul Afacerilor Externe va organiza în București o serie de evenimente pentru a marca Ziua Europei.

PROGRAM EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Ce evenimente va organiza MAE in Bucuresti
PROGRAM EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Ce evenimente va organiza MAE în București
Foto: europeanul.org

EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Potrivit unui comunicat de presă remis redacției, Ministerul de Externe va organiza o serie de evenimente publice pentru a marca Ziua Europei - "o zi în care, mai mult ca oricând, e nevoie să reflectăm asupra conceptului de unitate europeană. Ziua Europei, alături de steagul, imnul, deviza şi moneda unică, face parte din simbolurile UE." 

CITEȘTE ȘI: Spectacole de fanfară, teatru și dans de Ziua Europei, în București. VEZI PROGRAMUL

EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. 

Pe 8 mai 2015, începând cu ora 15:00, în Aula Bibliotecii Centrale Universitare (BCU) Carol I va avea loc conferinţa „Ziua Europei – 9 mai 2015" - în prezența ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu, a şefei Reprezentanţei Comisiei Europene în România Angela Filote și a Preşedintelui onorific al Clubului de la Veneţia, profesorul Stefano Rolando.

"METRO EUROPE", 8 mai 2015, Staţia de metrou Piaţa Victoriei M1 – Stand ROMÂNIA:

Staţiile de metrou Eroilor, Izvor, Piaţa Universităţii (pasaj), Piaţa Unirii (tronsoanele 1 și 2), Piaţa Romană, Piaţa Victoriei (tronsoanele 1 şi 2), Grozăveşti, Ştefan cel Mare, Crângaşi, Gara de Nord, Timpuri Noi, Aviatorilor şi Pipera vor fi marcate cu însemne ale statelor membre UE și vor găzdui o serie de activități, de la recitaluri muzicale, la proiecţii de videoclipuri şi spectacole de dansuri tradiţionale.

Standul României va cuprinde o expoziţie de artă populară realizată de MŢR, cu tema „Tezaure româneşti din patrimoniul protejat UNESCO". Aici veţi putea admira ceramică de Horezu (inclusă în patrimoniul cultural imaterial în decembrie 2012) şi scoarţă românească (propusă pentru includerea în patrimoniul cultural imaterial în martie 2015). De asemenea, la standul României vor fi instalate două puncte de informare cu materiale de interes general privind Uniunea Europeană şi cu materiale specifice MAE, de interes pentru cetăţenii români.

Se schimbă numele a 15 staţii de metrou, de Ziua Europei 

EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Pe 9 mai 2015, între orele 10.30–18.30, în Parcul Cişmigiu va fi amenajată „Piaţa Statelor Membre UE" – cu participarea ministrului afacerilor externe Bogdan Aurescu. La acest proiect iau parte: Austria, Belgia, Croaţia, Cipru, Cehia, Finlanda, Franţa, Germania, Grecia, Ungaria, Irlanda, Italia, Lituania, Malta, Olanda, Polonia, România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, precum şi Biroul de Informare al Parlamentului European şi Reprezentanţa Comisiei Europene în România.

EVENIMENTE de ZIUA EUROPEI, 9 MAI 2015. Acţiunile dedicate Zilei Europei sunt organizate de MAE în parteneriat cu Primăria Municipiului Bucureşti – Centrul de proiecte şi Programe educaţionale şi sportive pentru copii şi tineret şi în colaborare cu Ministerul Fondurilor Europene, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, A.N.P.C.P.P.S.R (Asociaţia Naţională pentru Protecţia Consumatorilor şi Promovarea Programelor şi Strategiilor din România), Reprezentanţa Comisiei Europene în România, Biroul Parlamentului European (BIPE) şi Ambasadele statelor membre UE la Bucureşti.

 

Etichete: 9 mai 2015, BCU, Bogdan Aurescu, Parcul Cişmigiu, standul României, staţii metrou, ziua Europei

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE