PROGRAM PILOT GRATUIT. Începe REABILITAREA TERMICĂ a caselor din CAPITALĂREABILITARE TERMICĂ LA CASE.  Bucureştenii din Sectorul 1 care locuiesc la case vor putea beneficia de programul de reabilitare termică derulat GRATUIT de Primărie, aşa cum se întâmplă în cazul celor care stau la bloc. Iniţial, casele vor fi reabilitate de administraţia locală, urmând ca după stabilirea exactă a costurilor, investiţia să fie asigurată prin fonduri de la Banca Europeană de Investiţii (BEI).

Reabilitare case Bucuresti
Reabilitare case Bucuresti

REABILITARE TERMICĂ LA CASE. "Anul acesta vreau să demarez un proiect pilot de reabilitare termică a caselor. Toate acestea le-am discutat deja cu cei de la BEI. După ce facem reabilitarea termică din fonduri de la buget, le prezentăm lor şi au zis că ne asigură finanţarea necesară pentru că acum e mai complicat de a estima costurile la case decât la blocuri. Au zis că ne sprijină pentru că am fi eligibili. Suntem prima primărie din ţară care implementează un astfel de proiect", a declarat primarul Sectorului 1, Dan Tudorache, potrivit romaniatv.net.

Edilul a precizat că, în prima fază, vor începe lucrările de reabilitare termică pe una sau două străzi de case din Capitală, fără a fi stabilită deocamdată o zonă anume. În perioada următoare, o echipă de specialiști din cadrul Primăriei Sectorului 1, va defini un program pilot pentru aproximativ 10–15 case din categorii diferite – regim de înălțime, formă în plan, elemente arhitecturale deosebite - pentru a stabili categoriile de lucrări ce pot fi finanțate in viitorul program de către BEI.

"Lucrările de reabilitare termică la case vor fi realizate GRATUIT pentru cetăţeni, la fel cum se întâmplă în prezent în cazul celor ce locuiesc la bloc. Numărul lor însă va exploda după ce dăm drumul proiectului pilot. 60% din cetăţenii Sectorului 1 locuiesc la case şi ar putea beneficia", a menţionat Tudorache care a adăugat că, până acum, au fost depuse aproximativ 5.000 de cereri de către locuitorii Sectorului 1 care stau la casă, solicitând reabilitarea termică a locuinţelor.

Etichete: case Bucureşti, reabilitare case, reabilitare case sector 1, Sector 1

0/2 COMENTARII
Isofix
12 Jul 12:48
+0
VOTURI
-0
Pentru ca acest proiect sa fie demarat, trebuie aprobarea consiliului local al sectorului 1. Ori PSD nu are majoritea necesara trecerii de consiliu. Plus ca sa nu uitam, in administratiile anterioare anveloparea blocurilor a fost „vaca de muls” generatoare de cele mai mari fraude. Actualii guvernanti ai sectorului ar trebui stie ca pe langa multele dosare in curs, sau inca neincepute, DNA-ul are capacitatea de a mai deschide unul!
vlad
12 Jul 10:14
+0
VOTURI
-0
Ce nebunie... hai ca la blocuri inteleg, desi sunt proprietate privata, au fost construite de stat. Statul a furnizat oamenilor locuinte proaste. Dar la case??? Si-au facut singuri casele alea, nu sunt facute de stat... de ce sa plateasca toata populatia sectorului/orasului casa unuia facuta prost??

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE