Program prelungit la CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BUCUREŞTI la eliberarea cardurilor de sănătateCASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BUCUREŞTI. Casa de asigurări de sănătate a Municipiului Bucureşti este deschisă, marţi, până la ora 20, programul fiind prelungit pentru ridicarea cardurilor de sănătate. 

Program prelungit la CASA DE ASIGURARI DE SANATATE BUCURESTI la eliberarea cardurilor de sanatate
Program prelungit la CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BUCUREŞTI la eliberarea cardurilor de sănătate

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BUCUREŞTI. Un număr de 18 case de asigurări de sănătate, printre care şi cea a municipiului Bucureşti, unde luni mai erau neridicate de către asiguraţi peste 5.000 de carduri de sănătate, la fiecare dintre acestea, vor avea program prelungit până la ora 20.00, anunţă preşedintele CNAS, Vasile Ciurchea, conform Antena3.ro.

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BUCUREŞTI. În prezent, programul cu publicul la casele de asigurări de sănătate este, de luni până miercuri, inclusiv, între 8.30-14.30, joi, de la 12.00 la 18.00, iar vineri nu se lucrează cu publicul. Începând de marţi, când devine obligatorie utilizarea cardului de sănătate, programul cu publicul va fi între 8.00 şi 20.00 la 18 case de asigurări de sănătate din ţară, respectiv din Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti.

"Pentru că estimăm că în perioada următoare va fi un număr mai mare de asiguraţi care vor solicita cardurile de sănătate, am cerut extinderea programului de lucru cu asiguraţii. Vom vedea cum vor evolua lucrurile în prima săptămână, după care vom decide unde şi dacă este necesară menţinerea acestui program prelungit. Astfel, începând cu data de 1 septembrie, casele de asigurări care deţin peste 5.000 de carduri de sănătate, respectiv Arad, Bihor, Bistriţa, Braşov, Buzău, Caraş, Cluj, Constanţa, Dolj, Galaţi, Hunedoara, Iaşi, Mureş, Neamţ, Prahova, Suceava, Timiş şi municipiul Bucureşti, vor avea un program de lucru prelungit cu asiguraţii, de luni până vineri", a declarat preşedintele Casei Naţionale de Asigurări de Sănătate (CNAS).

CASA DE ASIGURĂRI DE SĂNĂTATE BUCUREŞTI. Până în prezent, aproximativ 15 milioane de asiguraţi au intrat în posesia cardurilor de sănătate, iar la casele de asigurări mai sunt în jur de 300.000 de carduri de sănătate tipărite care aşteaptă să fie ridicate.

De la 1 septembrie, cardul de sănătate este obligatoriu.

"La un an de la demararea distribuirii cardului de sănătate, utilizarea cardului naţional de sănătate devine obligatorie pentru persoanele asigurate cu vârsta de peste 18 ani, pentru care a fost emis acest card. Dacă după data de 1 mai asiguraţii al căror card a fost emis au avut acces la servicii medicale cu sau fără a-l utiliza, începând cu data de 1 septembrie toţi asiguraţii care au intrat în posesia cardurilor sau ale căror carduri se află la casele de asigurări vor avea acces la servicii medicale programate, decontate în sistem doar în baza cardului de sănătate. Începând cu această dată, asiguraţii care nu au card emis vor beneficia de servicii medicale din pachetul de bază, în sistemul public de sănătate. Furnizorul de servicii medicale va verifica pe aplicaţia de pe site-ul CNAS calitatea de asigurat şi dacă pacientul are card emis. Pentru a beneficia de servicii medicale, aceste persoane nu au nevoie de adeverinţa de asigurat eliberată de casa de asigurări. Aceste servicii vor fi validate şi decontate în vechiul sistem", a precizat Ciurchea.

Etichete: card de sănătate, Casa de Asigurări de Sănătate Bucureşti, program prelungit casa de asigurari de sanatate

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE