Programul de reabilitare a şcolilor după 6 ani: 65 de şcoli terminate, alte 25 în curs de finalizarescoala
scoala

“Prin acest program BEI, am reusit sa finalizam 65 de scoli, alte 25 fiind aproape terminate, adica s-au predat corpuri de scoala dar mai sunt de facut finisaje si diverse amenajari. Speram sa finalizam toate scolile pana la sfarsitul anului, mai avem de dotat cantine, laboratoare (de IT, biologie, chimie etc), si sa terminam montarea de sisteme de supraveghere video, pentru siguranta elevilor, in toate scolile incluse in program ”, a declarat, vineri, primarul general, Sorin Oprescu.

Edilul-şef a vizitat astazi Grupul Scolar Industrial Republica (sectorul 3) si scoala nr. 62 (sectorul 2), doua dintre scolile incluse in programul BEI de Reabilitare a Infrastructurii Educationale din Bucuresti.

In cadrul programului BEI, la Grupul Scolar Industrial Republica, unitate scolara compusa din trei cladiri (liceul industrial, camin si ateliere) s-au efectuat lucrari arhitectura (zugraveli, vopsitorie, placaje de fainta si gresie si pardoseli din parchet laminat si refacerea teraselor), amenajari interioare si exterioare, mobilier, s-au inlocuit usile si ferestrele si s-au efectuat lucrari de instalatii (apa–canal, electrice, s-au inlocuit caloriferele si s-au montat dispozitive antiefractie, antiincendiu, supraveghere video si voce-date.

De asemenea, s-a construit o ghena ecologica, s-au refacut aleile pietonale, curtea interioara, s-au amenajat spatii verzi si s-a amenajat o rampa de acces pentru persoanele cu handicap locomotor. Urmeaza a fi echipate cabinetul medical si stomatologic, dotari IT si sport, valoarea investitiei fiind de 1.561.751,41 euro.

La scoala nr. 62, formata din doua corpuri de cladire si o sala de sport, s-au realizat lucrari de consolidare, s-au refacut grupuri sanitare, s-au reabilitat rampele de acces pentru persoanele cu handicap locomotor, s-au reabilitat pardoselile mozaicate din holuri, s-au inlocuit pardoselile interioare din clase, laboratoare si cabinete. De asemenea, s-a mai realizat termoizolaţia exterioară, s-a inlocuit tamplaria existenta cu tamplarie din PVC cu geam termopan, s-au refacut instalaţiile interioare, inclusiv hidranţii incendiu si s-au montat sisteme de curenţi slabi (efracţie, incendiu, voce-date, monitorizare video). Totodata, s-a mai realizat o ghenă ecologică si s-au amenajat trotuarele, aleile pietonale şi carosabile, împrejmuirile si reţele exterioare.

In ceea ce priveste sala de sport existenta, aceasta a fost demolata, pentru ca reprezenta un pericol pentru elevi, cladirea fiind construita in anul 1912. Astfel, s-a construit o noua sala de sport care sa satisfaca toate cerintele actuale, mai ales ca aici invata 800 de elevi. Valoarea investitiei este de 1.500.186,16 euro

Din 2006 şi până în prezent, prin acordul BEI (finantatorul principal) s-au realizat:
- Sali de sport, dintre care 26 noi si 10 modernizate;
- Mai mult de 350 de laboratoare de informatica, chimie, biologie, fizica, etc.
- 90 cabinete medicale, 34 cabinete stomatologice;
- 5 internate;
- 4 after-school;
- peste 20 cantine cu blocuri alimentare proprii.

Etichete: BEI, reabilitare şcoli, Sorin Oprescu

0/0 COMENTARII
marius
30 mar 19:27
+0
VOTURI
-0

Oprescu un om care gandeste prea multe proiecte si nu realizeaza nici unu .

mircea1605
30 mar 16:00
+0
VOTURI
-0

Oprescu nu e in stare de nimic,nu stiu ,mai bine fuge undeva ca s-a facut de ras destul

Daniel Balaban
30 mar 19:54
+0
VOTURI
-0

Sorin Oprescu nu e primar de 6 ani,e doar de 4.Dar doia ani i-au trebuit sa scape de firmele aduse de Videanu pentru aceste renovari.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE