Programul de vaccinare al copiilor intră în normal. Dozele necesare au fost asigurateMinisterul Sănătăţii informează că din a doua parte a lunii octombrie intră în normal programul de vaccinare a copiilor, conform schemei naţionale de imunizare, după ce au fost asigurate dozele necesare.

Programul de vaccinare al copiilor intra in normal
Programul de vaccinare al copiilor intră în normal

Potrivit unui comunicat de presă al MS, vaccinul hexavalent a fost recepţionat iar în cursul acestei luni va începe imunizarea copiilor împotriva difteriei, tetanosului, tusei convulsive (pertusis), hepatitei virale B, poliomielitei şi Haemophilus influenzae tip b.

'Primul lot de vaccin, 115.000 de doze, este acum în depozitul Unifarm şi într-o săptămână va fi distribuit către Direcţiile de Sănătate Publică. După ce ajunge în depozitele locale, DSP-urile îi vor anunţa pe medicii de familie că pot ridica vaccinul pentru derularea programului de imunizare în condiţii optime. De asemenea, Ministerul Sănătăţii face apel către medicii de familie să demareze programarea la vaccinare a copiilor eligibili şi a celor care nu au fost vaccinaţi până în prezent', afirmă reprezentanţii MS.

Al doilea lot de vaccin hexavalent, adică restul de 140.000 de doze, va ajunge în România până pe data de 31 octombrie.

'Vaccinul ROR, împotriva rujeolei, oreionului şi rubeolei, este în stocuri suficiente, astfel încât să poată fi asigurată imunizarea tuturor copiilor care au nevoie de acest ser. Recomandăm părinţilor să se adreseze medicilor de familie pentru vaccinare', se arată în comunicat.

MS subliniază că sunt stocuri suficiente şi pentru vaccinurile împotriva Hepatitei B şi DTP (difterie, tetanos, pertusis).

Şi vaccinul antigripal a fost recepţionat iar până la finalul lunii octombrie va începe campania de vaccinare.

'Vor fi 500.000 de doze disponibile pentru populaţia vulnerabilă (copii, bolnavi cronici, vârstnici şi personal sanitar), cu posibilitatea de suplimentare a dozelor, în funcţie de cerere', se menţionează în comunicatul de presă.

În ceea ce priveşte vaccinul BCG, serul împotriva tuberculozei destinat nou-născuţilor, MS afirmă că acesta va ajunge în maternităţi în maximum trei săptămâni, iar pentru vaccinul pneumococic au fost alocate fondurile necesare şi va fi demarată procedura de achiziţie.

Etichete: program vaccinare copii, vaccin, vaccin copii, VACCIN HEXAVALENT

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h