Programul privind infecțiile nosocominale, lansat marţi ca urmare a tragediei din #ColectivMarţi va fi lansat un program naţional împotriva infecţiilor nosocomiale, ca urmare a tragediei din #Colectiv, a anunţat ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu. 

Programul privind infectiile nosocominale, lansat marti ca urmare a tragediei din #Colectiv
Programul privind infecțiile nosocominale, lansat marţi ca urmare a tragediei din #Colectiv

Potrivit ministrului Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, "este responsabilitatea spitalelor, prin lege", de a-și rezolva problema infecțiilor nosocomiale.

Ministrul Sănătății a precizat că, având în vedere că în România numărul epidemiologilor este insuficient, vor fi organizate cursuri de pregătire pentru medicii din spitale care sunt responsabili de infecțiile nosocomiale.

"Având în vedere că nu avem suficienți epidemiologi, vom organiza cursuri de pregătire pentru mai multe categorii de medici, cei care sunt în spitale și sunt responsabili de infecțiile nosocomiale, pentru a ști să le indentifice, să le pună în evidență, să parcurgă toate detaliile. Facem ceea ce se numește maparea nevoilor în sănătate. Este o condiționalitate și este modalitatea prin care putem debloca fondurile nerambursabile europene pentru spitalele regionale", a declarat Patriciu Achimaș Cadariu, citat de realitatea.net. 

Etichete: lansare marţi, ministrul Sănătăţii, Patriciu Achimaş Cadariu, Programul privind infecțiile nosocominale

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE