PROGRAMUL RABLA se reia pe 27 apriliePROGRAMUL RABLA se reia pe 27 aprilie, cu o valoare totală de 200 de milioane de lei, fiind incluse în program 25.000 de tichete.

PROGRAMUL RABLA se reia pe 27 aprilie
PROGRAMUL RABLA se reia pe 27 aprilie
Foto: ghimpele.ro

PROGRAMUL RABLA 2015, 27 APRILIE. Ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, a anunțat, joi, la Realitatea TV, că Programul Rabla se reia pe 27 aprilie.

20.000 de tichete se adresează persoanelor fizice și alte 5.000 se adresează persoanelor juridice și instituțiilor publice. Valoarea tichetului se menține la 6.500 de lei.

PROGRAMUL RABLA 2015, 27 APRILIE. "De luni o să prezentăm în cadrul unei conferințe de presă, efectiv, cum s-a terminat și cu partea de evaluare a celor care vor putea să scoată pe piață tichetele pentru ca fiecare dintre cei care au o mașină mai veche de opt ani să poată să își ia, să își reînnoiască parcul cu o mașină nouă.

O să reluăm prezentarea proiectului. Și aici am alocat o sumă mai mare: 200 de milioane și, în schimb, tichetul a rămas la valoare de 6.500, pe când eco-bonusul a crescut la 750 de lei și aceasta pentru autovehiculele noi, căror motor generează emisii mai mici 100 de g/km. Mâine se va încheia tot ce înseamnă validarea producătorilor, a importatorilor și a dealerurilor din România, astfel încât fiecare cetățean care are reședința sau domiciliul în România, are un autovehicul mai vechi de opt ani, poate să beneficieze de acest program Rabla. Putem să acordăm apoi un eco-bonus de 1.500 pentru motoare hibrid și 2.500 de lei pentru cele hibrid electric (...).

Trebuie să reînnoim Parcul Național de mașini. Numărul de masini vechi nu e foarte mic în România. Am dori fiecare dintre noi ca pe șoselele din România să circule mașini care să nu polueze, pentru că ăsta e țelul nostru: să circulăm într-un mediu curat, cu o mașină care nu poluează și după să susținem industia pe cei care își desfășoară o astfel de activitate. Avem un dublu efect", a declarat Grațiela Gavrilescu, potrivit realitatea.net.

PROGRAMUL RABLA 2015, 27 APRILIE. Programul destinat persoanelor fizice va demara imediat după finalizarea procedurilor de validare a agenților economici și a contestațiilor.

În urma dezbaterii publice, valoarea eco-bonusurilor acordate în cadrul Programului 'Rabla 2015' a fost modificată față de varianta inițială propusă, aceasta fiind majorată pentru autoturismele cu sistem de propulsie electric hibrid care beneficiază de tehnologii avansate (de tipul plug-in).

Etichete: 27 APRILIE, Grațiela Gavrilescu, ministrul mediului, programul Rabla

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE