PROIECT. Asociaţiile de proprietari, obligate să afişeze cum calculează sumele lunare de platăAsociaţiile de proprietari vor fi obligate să afişeze lunar, alături de lista de plată a cheltuielilor asociaţiei, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată a proprietarilor, prevede un proiect de lege aflat pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor.

PROIECT. Asociatiile de proprietari, obligate sa afiseze cum calculeaza sumele lunare de plata
PROIECT. Asociaţiile de proprietari, obligate să afişeze cum calculează sumele lunare de plată

Proiectul, iniţiat de un senator şi adoptat deja de Senat, se află pe ordinea de zi a plenului Camerei Deputaţilor, având raport de admitere din partea comisiei de specialitate.

Astfel, potrivit proiectului, asociaţiile de proprietari vor trebui să afişeze lunar modalitatea de calcul ce stă la baza sumelor de plată lunare aferente fiecărui proprietar de apartament.

"Asociaţia de proprietari, prin grija preşedintelui asociaţiei, va afişa lunar, la vedere, lângă lista de plată a cheltuielilor  asociaţiei de proprietari, modalitatea de calcul în urma căreia au rezultat sumele lunare de plată a proprietarilor. Modalitatea de calcul va conţine şi arăta explicit toate costurile şi sumele care formează totalul de plată al proprietarilor, respectiv modul de calcul şi de repartizare a acestor cheltuieli către proprietari.", prevede proiectul de lege.

VEZI AICI FIŞA PROIECTULUI DE LEGE

În situaţia în care modalitatea de calcul a sumelor lunare de plată nu va fi afişată, amenda aplicabilă va fi cuprinsă între 500 şi 3.000 de lei, mai stabileşte proiectul. 

În cazul în care deputaţii vor adopta, în plen, proiectul de lege, acesta va merge la promulgare. Proiectul este înscris pe ordinea de zi a plenului de miercuri.

Etichete: asociaţii de proprietari, proiect asociatii de proprietari

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE