PROIECT. Casa Regală primeşte Palatul Elisabeta pe 99 ani şi bani de la buget. Ce obligaţie va aveaCasa Regală a României va primi în folosinţă gratuită, pentru 99 de ani, Palatul Elisabeta, iar cheltuielile de funcţionare curentă a Casei vor fi suportate din fonduri publice, dar cu obligaţia ca şeful Casei Regale, astăzi Regele Mihai, să prezinte anual Parlamentului, în scris sau în persoană, un raport. Astăzi, cheltuielile de întreţinere a Palatului Elisabeta scot din buzunarul Casei Regale aproximativ 5.000 euro lunar, scrie Profit.ro.

PROIECT. Casa Regala primeste Palatul Elisabeta pe 99 ani si bani de la buget
PROIECT. Casa Regală primeşte Palatul Elisabeta pe 99 ani şi bani de la buget

 Casa Regală va avea la dispoziţie un serviciu administrativ, finanţat tot din bugetul de stat, dar cu posibilitate de atragere de bani şi din surse private, cu 20 de angajaţi.

Regulile vor fi stabilite de Guvern prin proiect de lege pentru care va fi necesar şi avizul Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT).

Casei Regale îi este acordată personalitate juridică, poziţia de Şef al Casei Regale este recunoscută ca fiind una de demnitate publică, iar şeful Casei va primi în continuare o indemnizaţie lunară similară celei acordate unui fost şef de stat (circa 5.000 de lei). Palatul Elisabeta va fi în domeniul public al statului şi în folosinţa gratuită a Casei Regale, pentru 99 de ani.

Proiectele Casei Regale vor fi finanţate tot din buget, ca şi din venituri proprii.

Patrimoniul Casei Regale este diferit şi nu poate fi comasat cu patrimoniul personal al oricărei persoane, inclusiv al Şefului Casei Regale, mai este stabilit în document, conform Profit.ro.

Guvernul arată că astfel activitatea publică a Casei Regale este încadrată "predicitbil", toate activităţile fiind însă sub controlul Parlamentului.

În maximum 10 zile de la data la care proiectul de lege va deveni aplicabil, Şeful Casei Regale, astăzi Regele Mihai I, va trebui recunoscut printr-o Declaraţie comună a celor două Camere ale Parlamentului.

Anual, el va trebui să prezinte Parlamentului, în scris sau în şedinţă reunită, la solicitarea preşedinţilor celor două Camere, un raport asupra activităţii Casei Regale în anul precedent.

În urmă cu o săptămână, prim-ministrul Dacian Cioloş a precizat că Guvernul pregăteşte un proiect care să reglementeze statutul Casei Regale în societatea românească, premierul salutând un eventual sprijin al partidelor pentru această iniţiativă.

Tot joia trecută, preşedintele PSD, Liviu Dragnea, s-a întâlnit cu Principesa Margareta la Palatul Elisabeta, cei doi discutând despre rolul Casei Regale în societatea românească.

Reacţia Casei Regale

Familia Regală a României a precizat joi că primește cu încredere proiectul de lege privind Casa Regală, pus în dezbatere publică de către Guvern.

"Inițiativa prezentată are ca scop consolidarea pe termen lung a rolului Casei Regale a României în societate, prin recunoașterea personalității sale juridice. Această inițiativă este rezultatul unui dialog constant cu Guvernul României și întrunește acordul Familiei Regale, al Guvernului și al partidelor parlamentare, care au fost consultate de către Custodele Coroanei", a precizat joi, pentru AGERPRES, Biroul de Presă al Majestății Sale Regelui.

Casa Majestății Sale Regelui invită toți cetățenii interesați să participe la dezbaterea publică organizată de inițiatorul proiectului de lege, dezbatere care va fi dezvoltată în procedura din cadrul Parlamentului.

Potrivit sursei citate, "reprezentanții Casei Majestății Sale Regelui se află într-o strânsă colaborare cu aparatul tehnic al Guvernului pentru ca, la finalul perioadei de dezbatere publică, să prezinte public clarificări despre aspectele față de care cetățenii își exprimă interesul".

Un proiect de lege inițiat de Secretariatul General al Guvernului și publicat pe site-ul acestei instituții prevede recunoașterea poziției de Șef al Casei Regale a României ca poziție de demnitate publică, între atribuțiile căruia se află și adoptarea Statutului Casei Regale a României.

"Proiectul de lege încadrează predictibil activitatea publică a Casei Regale și stabilește o metodă constituțional validă de recunoaștere a Șefului acesteia la momentul intrării în vigoare a legii. Toate aceste activități vor fi sub controlul Parlamentului, Șeful Casei Regale depunând anual un raport în acest sens", se arată în expunerea de motive a proiectului normativ.

De asemenea, se apreciază că măsurile adoptate "sunt necesare pentru continuarea activității unei instituții simbol al cărei conducător a fost șef al statului timp de 81 de ani din istoria constituțională a României iar din 1947 până astăzi reprezintă un reper de moralitate, continuitate și reprezentativitate a națiunii și a valorilor sale".

Guvernul consideră că impactul social al promovării unui astfel de proiect de lege va fi unul pozitiv, prin faptul că, beneficiind de personalitate juridică și de mijloace de colaborare mai strânsă cu statul, Casa Regală va putea să-și continue și să-și extindă activitățile publice în folosul României.

În expunerea de motive se mai arată că legea e conformă cu Constituția României "deoarece în conținutul său normativ nu se instituie privilegii și nu tinde la revizuirea Constituției sub aspectul formei de guvernământ".

Șeful Casei Regale a României este recunoscut la momentul intrării în vigoare a legii prin Declarație a celor două Camere reunite ale Parlamentului, se mai arată în documentul citat.

Etichete: casa regala, palatul elisabeta, regele Mihai

0/14 COMENTARII
regina murphy
24 apr 08:18
+0
VOTURI
-0
marchez un creditor. compania mea oferă împrumut membrilor publicului. ai fost în blocaj și ai avut nevoie de un împrumut care să te ajute să recuperezi activitatea? contactați-ne acum. rata dobânzii noastre pentru împrumut este de 2% și valoarea împrumutului variază de la 10.000,00 EUR la un maxim de 50.000,00 EUR se solicită acum un împrumut de afaceri și un împrumut privat și se transferă împrumutul în 24 de ore.
contactați-ne cu următoarele detalii.
Nume:
sumă împrumutată:
adresa de domiciliu și birou:
scopul împrumutului:
numar de mobil :
vârstă:
venit lunar :
e-mail:
acestea sunt necesare pentru procesarea și aprobarea împrumutului dvs. pentru tranfer.reginamurphy698@gmail.com
Walsh Robert
09 apr 16:50
+0
VOTURI
-0
We are authorized Financial consulting firm that work directly with
A rated banks eg Lloyds Bank,Barclays Bank,HSBC bank etc

We provide BG, SBLC,and lots more for clients all over the world.

We are equally ready to work with Brokers and financial
consultants/consulting firms in their respective countries.

Our procedures are most reasonable and safest as we operate a 100% financial risk free process which entails that the issuing and receiving bank continues the transaction immediately after DOA is countersigned

We offer certifiable and verifiable bank instruments via Swift Transmission from a genuine provider capable of taking up time bound transactions. We are RWA ready to close leasing with any interested client in few banking days

We hope to establish a long term business relationship with you even after this first trial

Regards
WALSH SMITH, ROBERT
email : info.iqfinanceplc@gmail.com
skype: cpt_young1
Tel contact: +447031968934
Registered No: 04374045
LOAN OFFER
16 mai 04:38
+0
VOTURI
-0
OMG !!! I have been scammed before and saw some wonderful testimony about this man called SLIVINU MARKO with this email address:slivinumarko@yahoo.com and when I contacted him I was afraid because of my past experiences and to my greatest suprise he grant me this loan amount of $50,000.00 am so happy today... CONTACT HIM:slivinumarko@yahoo.com
PergoCF@cheerful.com
21 apr 16:31
+0
VOTURI
-0
DO YOU NEED FINANCIAL ASSISTANCE?
Affordable Loan Offer ( PergoCF@qualityservice.com )
Do You Need A Business Loan? ( PergoCF@cheerful.com )
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
A Personal Loan? At 1.00%
Name,Amount,Country,Loan Durations,Phone, Mobile:
Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com

We work with individual investors and the company that provides merchant cash advance, asset based lending, commercial real estate refinancing, lines of credit, hard money loans, business acquisition financing, debt consolidation loans, and more. For more information, We encourage you to contact us and learn more about the financing services we offered. If you have any questions or want more information about our company, please feel free to email: Please, contact us for more information: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@cheerful.com
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com

Personal loans may not be right for every borrower looking for a home improvement loan. For example, if you have significant equity in your home and are looking to borrow a large amount, you might be able to save money with lower interest rates on a home equity loan. Also, interest payments on home equity loans and lines of credit can be tax deductible under certain circumstances – that’s not the case with personal loans.
Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@qualityservice.com
Interested applicants should Contact us via em
PergoCF@gmail.com
26 mar 23:07
+0
VOTURI
-0
Do You Need A Business Loan,Or A Personal Loan,At 1.0% If Yes? Name,Amount,Country,Loan Durations,Phone Mobile:Please, Interested applicants should Contact us via email: PergoCF@gmail.com , ( PergoCF@qualityservice.com ) , bayport@safrica.com , ( PergoCF@aol.com )
Do You Need A Personal Loan Or Business Loans? If Yes Email: Your Name:Amount needed:Duration:Country:Mobile:Contact Us Via Email: PergoCF@qualityservice.com
Mrs. Ceren
27 iul 18:22
+0
VOTURI
-0
WELCOME to PERGO CORPORATE FINANCE LOAN SERVICE..........
Are you a business man or woman? Are you in any financial mess or do you need funds to start up your own business? Do you need a loan to start a nice Small Scale and medium business? Do you have a low credit score and you are finding it hard to obtain capital loan from local banks and other financial institutes?.

Our loans are well insured for maximum security is our priority, Our leading goal is to help you get the services you deserve, Our program is the quickest way to get what you need in a snap. Reduce your payments to ease the strain on your monthly expenses. Gain flexibility with which you can use for any purpose – from vacations, to education, to unique purchases

We offer a wide range of financial services which includes: Business Planning, Commercial and Development Finance, Properties and Mortgages, Debt Consolidation Loans, Business Loans, Private loans, Home Refinancing Loans with low interest rate at 1.00% per annul for individuals, companies and corporate bodies. Get the best for your family and own your dream home as well with our General Loan scheme.

WE OFFER ALL KIND OF LOANS - APPLY FOR AFFORDABLE LOANS.

Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com
Kindly write us back with the loan information;
- Complete Name:
- Loan amount needed...$, €, £:
- Loan Duration:
- Purpose of loan:
- City / Country:
- Telephone:
- Name of the Site:

If you are interested to get a loan then kindly write us with the loan requirement.
Please, contact us for more information: pergocf@fastservice.com

Yours Sincerely,
Mrs. Ceren Kelly
pergocf@fastservice.com

We look forward to hear from you ASAP

Interested applicants should Contact us via email: pergocf@fastservice.com
Anita Frank
06 iul 11:28
+0
VOTURI
-0
READ MY STORY ON HOW I BECAME DEBT FREE WITH TIPS OF DETECTING A LOAN SCAM ON-LINE !!$$$$$

Attention To The World,

If you need a genuine and reliable loan help,and don’t want to be a scam victim,I think this is for you.This is a testimony on how,I was ripped off by some idiot that calls themselves lenders,and how I finally got my financial freedom through a God sent helper that finally gave my life a meaning,with the least cheapest rates as to 2% interest and little TOKEN other requirements and they don’t give a damn to your credit score… For more info on how to reach this great man just email him now and tell him that Mark Shores testify about him on the internet his email address is: ( wilsonedwardsloancompany@gmail.com ) ... CONTACT THIS GREAT LOAN LENDER TODAY VIA THIS EMAIL ADDRESS: ( wilsonedwardsloancompany@gmail.com )and my everyday prayer to this great man is that GOD WILL NEVER STOP BLESSING AND PROTECTING HIS FAMILY because he put an endless smile on my faces and am 100% DEBT FREE TODAY.......
Anita Frank
06 iul 11:25
+0
VOTURI
-0
TESTIMONY ON HOW MY FARM BUSINESS WAS BEING RESUSCITATED THROUGH THE HELP OF WILSON EDWARDS LOANS

Hello General Public, my names are Anita Frank and am from the western cape region of south Africa, a farmer by profession. I would like to testify about a loan company that helped me when i was facing financial problems at my farm. These problems started 6months ago when i needed a loan to boost my farm work,I came across so many loan companies That scammed me of the remaining small money i had, i never relented because i really need the loan.I was refereed by a good friend of mine to this loan company. We immediately contacted the loan company seeking the amount of R2,000,000.00 he then sent me an application. I completed all that was required from me, after an hour i was informed that my loan was approved. It took me by surprise, because i expected the loan to take a bit longer than that even though my friend told me that it will be approved the same day. My loan was transferred into my bank account that same day. I am sharing my testimony today with everyone so that if you happen to be facing a financial problem then kindly contact WILSON EDWARDS LOANS. Please my fellow south Africans if you need a loan for any purpose at all i will advise you to contact this great loan company for help, Email: ( wilsonedwardsloancompany@gmail.com ) so happy now all thanks to Mr WILSON EDWARDS the General Manager of WILSON EDWARDS LOANS and i also want to thank my friend for showing me the right path. Contact this loan company today if you need a loan and tell them that I Anita Frank referred you to them I have referred so many people to them and they helped them just the same way they helped me also, that makes me happy the more. CONTACT THIS MAIL TODAY FOR YOUR LOAN: (wilsonedwardsloancompany@gmail.com ) as he is EFFECIENT,DYNAMIC AND 100% RELIABLE.......Wish you all good luck
HOW TO BECOME DEBT FREE $$$$$$$$$$
25 iun 02:11
+0
VOTURI
-0
Goodday To EveryOne,


I am Luz Williams and am 33years old, You Know there are so many of us that are in dire need of financial help and it just doesn't seem that people understand our lives and financial situations what ever each of ours are! Do they?they dont I guess !! I was in very chronic financial and terminal health situation some few months ago after all my search for assistance from friends and neighbours proved abortive and due to this I had to swallow my pride by asking, searching, and always praying for a kind soul out there to help me and my kids who were droving outta school as a result of my inability to take up with their tuition fees properly since their dad was also late and due to this financial stress and rejection Sometimes I feel there is none who really truly cares. I wish that I could win some money so that I could solve my entire immediate family problems but it was all a mere dream as reality became so real to my face when I was unable to pay my light bills, and my food stuff bills and as a result I had no choice but to search for reputable loan agencies online that lease loans out to the needy but all I got was a bunch of scammers as I believed the very second lender I communicated with due to my desperation to get money ASAP and that made me send to him the only one money I had both on earth and in heaven which is $310 usd and after I sent this , they kept on asking for more and this made me mad that i had to shut down that email because i realized shits and i didn't bother going online to get any help anymore , because I didn't trust it anymore . I became so emaciated due to lack of good food and my 2 kids age 5 and 8 were not also good looking due to lack of proper care as a result of finance and one morning I saw an old time family fiend of my husband and I told him all I have been through and he said the only way he could help was to direct me to a good loan agency that also helped him and he explained too on how he was f
I MUST TESTIFY ABOUT THIS LOAN LENDER
25 iun 02:04
+0
VOTURI
-0
TESTIMONY ON HOW MY FARM BUSINESS WAS BEING RESUSCITATED THROUGH THE HELP OF SLIVINU MARKO LOANS

Hello General Public, my names are Anna Van Alxendar and am from the western cape region of south Africa, a farmer by profession. I would like to testify about a loan company that helped me when i was facing financial problems at my farm. These problems started 6months ago when i needed a loan to boost my farm work,I came across so many loan companies That scammed me of the remaining small money i had, i never relented because i really need the loan.I was refereed by a good friend of mine to this loan company. We immediately contacted the loan company seeking the amount of R1,000,000.00 he then sent me an application. I completed all that was required from me, after an hour i was informed that my loan was approved. It took me by surprise, because i expected the loan to take a bit longer than that even though my friend told me that it will be approved the same day. My loan was transferred into my bank account that same day. I am sharing my testimony today with everyone so that if you happen to be facing a financial problem then kindly contact SLIVINU MARKO LOANS. Please my fellow south Africans if you need a loan for any purpose at all i will advise you to contact this great loan company for help, Email: ( slivinumarko@yahoo.com ) so happy now all thanks to Mr Slivinu Marko the General Manager of SLIVINU MARKO LOANS and i also want to thank my friend for showing me the right path. Contact this loan company today if you need a loan and tell them that I Anna Van Alxendar referred you to them I have referred so many people to them and they helped them just the same way they helped me also, that makes me happy the more. CONTACT THIS MAIL TODAY FOR YOUR LOAN: slivinumarko@yahoo.com as he is EFFECIENT,DYNAMIC AND 100% RELIABLE.....
LOAN OFFER
25 iun 02:00
+0
VOTURI
-0
$READ MY STORY ON HOW I BECAME DEBT FREE WITH TIPS OF DETECTING A LOAN SCAM ON-LINE !!$$$$$

Attention To The World,

If you need a genuine and reliable loan help,and don’t want to be a scam victim,I think this is for you.This is a testimony on how,I was ripped off by some idiot that calls themselves lenders,and how I finally got my financial freedom through a God sent helper that finally gave my life a meaning,with the least cheapest rates as to 2% interest and little TOKEN other requirements and they don’t give a damn to your credit score… For more info on how to reach this great man just email him now and tell him that Mark Shores testify about him on the internet his email address is: slivinumarko@yahoo.com ... CONTACT THIS GREAT LOAN LENDER TODAY VIA THIS EMAIL ADDRESS:slivinumarko@yahoo.com and my everyday prayer to this great man is that GOD WILL NEVER STOP BLESSING AND PROTECTING HIS FAMILY because he put an endless smile on my faces and am 100% DEBT FREE TODAY.......
cititor
24 iun 06:49
+0
VOTURI
-0
De ce sa supuneti contribuabilul la noi eforturi financiare? Casa regala a primit palate , terenuri, paduri, are afacerile ei. Dece sa dam noi bani se se imobateasca ei si neamurile lor din strainatate???
Anita Frank
23 iun 19:38
+0
VOTURI
-0
CUM I Got împrumutul meu de la aceasta companie MARE

Buna ziua dragii mei oameni, eu sunt Anita Frank, care trăiesc în prezent în New Jersey City, Statele Unite ale Americii. Sunt văduvă în acest moment, cu trei copii și am fost blocat într-o situație financiară în aprilie 2015 și am nevoie să-și refinanțeze și să plătească facturile. Am încercat caută împrumuturi de la diverse firme de împrumut, atât private si corporate, dar niciodată cu succes, iar cele mai multe bănci au scăzut de credit meu, nu-pradă nu pe deplin acelor huligani la acolo, care îi numesc auto bani creditor toate acestea sunt înșelătorie, tot ce doresc este banii și bine nu ai auzit de la ei din nou, ei l-au făcut să-mi de două ori înainte de a-am întâlnit cu dl Wilson, Edwards, cea mai interesanta parte este faptul că împrumutul meu a fost de transfer de la mine în termen, așa că am 74 oră va sfatuim sa contactati pe dl Edwards, în cazul în care sunt interesați în obținerea de împrumut și sunteți sigur că puteți să-l plătească înapoi la timp, puteți să-l contactați prin e-mail ......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com) nici o verificare de credit, nu semnatarul co cu rata dobânzii la doar 2% și planuri mai bune de rambursare și programați dacă trebuie să contactați orice firmă cu referire la asigurarea unui împrumut fără garanții, atunci contactați dl Wilson Edwards astăzi pentru dumneavoastră de împrumut
Ele oferă tot felul de categorii de credite au
împrumut pe termen scurt (5_10years)
împrumut pe termen lung, (20_40)
împrumut pe termen media (10_20)
Ele oferă împrumut cum ar fi
............. Casa de împrumut, împrumut de afaceri ........ împrumut datorii .......
student împrumut de .........., de afaceri începe să împrumut de
....... Împrumut de afaceri, credit Companie .............. etc
E-mail .......... (wilsonedwardsloancompany@gmail.com)
Când vine vorba d

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE