PROIECT: Colectarea fondului școlii, pedepsită cu ÎNCHISOAREAPotrivit unei iniţiative depuse de deputatul Cornel Comşa, colectarea fondului şcolii ar putea fi pedepsită cu închisoarea.

PROIECT: Colectarea fondului scolii, pedepsita cu INCHISOAREA
PROIECT: Colectarea fondului școlii, pedepsită cu ÎNCHISOAREA
Foto: monitoruldecj.ro

Propunerea legislativă amendează Legea nr. 1/2011 şi prevede că darea sau colectarea de fonduri pentru unităţile de învăţământ, în alte condiţii decât cele prevăzute de art. 108 alin. (1) din Legea nr. 1/2011, constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 2 ani. Aceste pedepse ar viza asociaţiile de părinţi, informează mediafax.ro.

Iniţiativa prevede sancţiuni mai mari în cazul în care donaţiile sunt cerute chiar de către membrii consiliului de administraţie. Astfel, "solicitarea de către membrii consiliului de administraţie a unităţilor de învăţământ sau de către cadrele didactice, personalul auxiliar sau nedidactic, a unor sume de bani cu titlu de donaţie sau sponsorizare elevilor, persoanelor care exercită o autoritate părintească sau sunt tutori constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 an la 3 ani precum şi cu interzicerea dreptului de a mai face parte din structuri de conducere, administrare sau control a persoanelor juridice", potrivit proiectului de lege.

Comşa (ND) susţine, în expunerea de motive, că Legea educaţiei stabileşte foarte vag răspunderea juridică şi prevede puţine pedepse, astfel că amendarea Legii nr. 1/2011 vizează introducerea unor sancţiuni penale care „să stopeze acest fenomen prin pedepsirea acelora care derulează operaţiuni prin care învăţământul de stat nu mai este gratuit".

În prezent, prin intermediul asociaţiilor de părinţi „constituite de obicei din părinţi docili şi ascultători conducerii unităţii de învăţământ, se strâng sume de bani care sunt administrate direct şi arbitrar de către directorul şcolii", eludându-se astfel şi dispoziţiile legii privind achiziţiile publice şi transparenţei decizionale şi informaţionale, arată expunerea de motive.

Etichete: fondul şcolii, închisoare

0/2 COMENTARII
Violeta
04 Dec 23:00
+0
VOTURI
-0
Oferta de munca part-time extrem de serioasa si legala in toata tara!
Proiectul se lanseaza oficial, luna viitoare si international!! Primeste acum cursul gratuit si inscrie-te! Cere “ info ” la adresa de email: rosuvioleta2007@gmail.com
Alina
04 Dec 07:24
+0
VOTURI
-0
Acum toate conducerile scolilor se agita sa existe in scoala Asociatie de parinti cu statul juridic, ca banii sa nu fie ceruti de personalul scolii, ci de parinti, sub pretextul ca vor fi folositi pentru copii.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE