PROIECT. Curtea Muzeului Naţional de Istorie ar putea fi acoperităCurtea interioara a Muzeul National de Istorie ar putea fi acoperita. Propunerea face parte din proiectul de modernizare si consolidare a Muzeului, pentru care Ministerul Culturii a anuntat deja organizarea unui concurs international de solutii de arhitectura. Potrivit un plan urbanistic zonal prezentat, miercuri, in Comisia de urbanism a Primariei Capitalei, se propun doua solutii pentru acoperirea curtii, dar si indicatorii urbanistici pentru noua lucrare.

Curtea Muzeului National de Istorie ar putea fi acoperita
Curtea Muzeului Naţional de Istorie ar putea fi acoperită

Muzeul National de Istorie a Romaniei va fi consolidat si modernizat. Lucrarile implica si un proiect de acoperire a curtii interioare a muzeului.

Potrivit PUZ-ului prezentat miercuri în Comisia de urbanism, se propun doua variante: acoperirea curtii pana la inaltimea cornisei interioare si a doua, mai inalta, cu o inaltime maxima de 35 de metri. În niciuna dintre variante, modificarile nu sunt vizibile din Calea Victoriei, ci doar de pe Splaiul Independentei.

Totodata, cladirea din mijlocul curtii interioare, unde se afla si copia columnei lui, Traian va fi demolata.

Problema ridicata de arhitectii din Comisia de urbanism este legata de faptul ca Ministerul Culturii a anuntat deja in urma cu o saptamana organizarea unui concurs international de solutii de arhitectura pentru acest proiect.

Or noul PUZ initiat de Muzeul National de Istorie stabileste practic indicatorii urbanistici pentru noua lucrare, limitand libertatea participantilor la concurs.

Membrii Comisiei de urbanism au recomandata ca indicatorii urbanistici pentru modernizarea muzeului sa fie stabilit in urma concursului de arhitectura si nu prin PUZ.

CITEŞTE ŞI Muzeul Naţional de Istorie a României va fi reabilitat. Va fi redeschis după 5 ani

Directorul general al Muzeului Naţional de Istorie a României, Ernest Oberländer-Târnoveanu, şi ministrul Culturii, Vlad Alexandrescu, au anunţat, în ianuarie, lansarea concursului internaţional de soluţii de arhitectură "Noul Muzeu Naţional de Istorie a României", organizat sub egida Uniunii Internaţionale a Arhitecţilor.

În acest context, Ernest Oberländer-Târnoveanu a declarat că trebuie asigurate fondurile pentru organizarea concursului, pentru plata premiilor şi pentru încheierea contractului cu câştigătorul concursului.

Acesta a explicat că pentru proiectare este necesară o sumă de 4.600.000 de euro, cu TVA. Totodată, suma necesară pentru lucrările la unul dintre corpurile instituţiei muzeale se ridică la aproximativ 3.400.000 de euro, pentru o perioadă de doi ani.

Despre costurile suplimentare, directorul MNIR a declarat că au fost făcute deja investiţii pentru relocarea muzeului. "Avem cumpărate materiale pentru ambalare şi transport. Am prevăzut în buget un milion de lei pentru ambalaje personalizate, dar această sumă reprezintă doar 30% din ceea ce ar trebui să investim", a explicat Ernest Oberländer-Târnoveanu, precizând că va face o solicitare de suplimentare a subvenţiei la Ministerul Culturii.

În cazul în care concursul va fi încheiat la începutul lunii iulie, ar mai rămâne trei sau patru luni de lucrări pentru proiectare în anul 2016, urmând să fie acordat contractul pentru construcţia propriu-zisă, potrivit directorului instituţiei muzeale, care a precizat că MNIR urmează să fie închis timp de cinci ani.

Potrivit reprezentanţilor MNIR, între lunile februarie şi iulie 2016 se va organiza concursul internaţional de soluţii, între lunile septembrie şi decembrie va începe proiectarea, în anul 2017 va fi încheiată proiectarea şi va începe execuţia, urmând ca în anul 2019 să fie finalizate lucrările de restaurare, consolidare şi construcţie, precum şi amenajarea şi deschiderea parţială a unor spaţii expoziţionale. În anul 2020 va avea loc recepţia, iar în anul 2021 va avea loc recepţia finală.

Etichete: curte Muzeu National de Istorie, muzeul national de istorie

0/2 COMENTARII
BANI BANI BANI
11 Feb 15:08
+0
VOTURI
-0
Cautam operatori online care vor sa castige progresiv comisioane, cu o munca usoara de 3 ore pe zi.Oferim curs gratuit si complet de instruire sub forma unor lectii prin e-mail. La sfarsitul acestor cursuri puteti CONTINUA sau puteti sa va RETRAGETI. Plata este in functie de realizari pe baza unui contract legal de comision. Pentru mai multe detalii lasati mesaj cu textul "INFO " la adresa de e-mail : posturidemunca.ema@gmail.com
alex
10 Feb 15:59
+0
VOTURI
-0
Poate fac ceva atractiv pentru turisti din care sa faca si muzeul bani. Ar trebui sa ia ca exemplu muzeele nationale din marile capitale ale lumii. In momentul de fata Muzeul de istorie e absolut trist si comunist pe interior + ca sunt 0 informatii despre istoria Romaniei

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h