Proiect de artă inedit în Piața Universității, expus miercuri seară: "Mineri de grădină"Un proiect de artă inedit este expus miercuri seară în Piața Universității. Proiectul poartă numele "Mineri de grădină" și aduce în atenția publicului larg un moment important din istoria romanilor, mineriadele petrecute în urmă cu 25 de ani.

Proiect de arta inedit in Piata Universitatii, expus in aceasta seara: "Mineri de gradina"
Proiect de artă inedit în Piața Universității, expus în această seară: "Mineri de grădină"
Foto: Ioana Ciocan Facebook

Proiectul constă într-o instalație de pitici de grădină sub formă de mineri, expuși timp de o singură zi în capitală.

Instalația este expusă în București în zona Universitate, lângă Facultatea de Istorie, miercuri 10 iunie 2015, între orele 18:00-21:00. 'Ne amintim prin ei de grotescul lui iunie 1990', este mesajul expoziției.

Proiectul aparține artistului vizual Emanuel Borcescu, curatorul este Ioana Ciocan, și propune o reuniune specială cu mineriadele, după 25 de ani. Este vorba de o reîntâlnire mai puțin încrâncenată dar deopotrivă tăios-sarcastică.

Borcescu propune o instalație de pitici de grădină sub formă de mineri care are rolul terapeutic al conviețuirii sub forma autoironiei cu obsesiile trecutului și cu răul istoric produs, ireversibil. Doar ironia dar în același timp memoria vie, puterea de a alătura candoarea grotescului ne pot face să mergem mai departe.

Piticul de grădină-miner, ca obiect de un kitsch asumat, repune într-o nouă perspectivă critică lucidă a erorilor istoriei recente.

Etichete: mineri, Piaţa Universităţii, proiect inedit bucuresti, proiect mineri de gradina

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE