PROIECT DE LEGE: Alocaţie de 100 de euro pentru elevii care nu au absenţe la şcoalăElevii care nu vor avea deloc absenţe la şcoală vor putea beneficia de o alocaţie în valoare de 100 de euro. Proiectul de lege a fost propus de senatorul Ioan Agrigoroaei care doreşte astfel să mărească alocaţia copiilor. 

PROIECT DE LEGE: Alocatie de 100 de euro pentru elevii care nu au absente la scoala (Foto europafm.ro)
PROIECT DE LEGE: Alocaţie de 100 de euro pentru elevii care nu au absenţe la şcoală (Foto europafm.ro)

Potrivit iniţiativei senatorului, banii nu vor fi virați într-un cont al părinților sau tutorelui, ci sub formă de tichete cu destinație precisă: o anumită sumă pentru alimente, o alta pentru haine și alta pentru rechizite.

"Ce poate face un copil, o familie cu 85 de lei lunar? Nimic. Dacă ar primi măcar 100 de euro, atunci, cu acei bani într-adevăr se poate face ceva. Nu toți vor primi acești bani, ci doar cei care nu au absențe la școală. În acest fel îi stimulăm pe tineri să facă copii și pe copii să învețe. Dacă fiecare copil va frecventa grădinița, școala primară, liceul și o facultate, nivelul de educație va crește simțitor", a declarat Agrigoroaei pentru Libertatea.

Senatorul mai spune că se vor găsi și sumele necesare pentru a mări alocația copiilor. În primul rând să se recupereze banii găsiți de Curtea de Conturi, cele peste 80 milioane de euro, băgate în panseluțe, apoi o accizare a taxei pe viciu cu 0,05 bani, scrie romaniatv.net. 

Etichete: absente la scoala, alocatie 100 euro, ionel agrigoroaei, proiect lege

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE