Proiect de lege care include autostrada Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, propus de GuvernGuvernul va propune Parlamentului un proiect de lege care va include autostrada Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni. Proiectul de lege este dedicat împlinirii a o sută de ani de la Marea Unire.

Proiect de lege care include autostrada Targu-Mures-Iasi-Ungheni, propus de Guvern
Proiect de lege care include autostrada Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni, propus de Guvern
Foto: psnews.ro

"Intenţia noastră este să propunem Parlamentului un proiect de Lege a Centenarului care să includă şi o componentă a unor proiecte de infrastructură pe care să le dedicăm Centenarului şi această autostradă, din punctul nostru de vedere, ar trebui să fie parte a acestui proiect pe care să ni-l asumă ca atare indiferent ce se întâmplă din punct de vedere politic", a spus premierul în cadul unei întâlniri cu parlamentarii din Moldova, conform mediafax.ro.

Dacian Cioloş a făcut această referire în contextul în care le spunea senatorilor şi deputaţilor care reprezintă judeţele din Moldova că este foarte important să se realizeze conexiuni de transport între regiunile istorice ale ţării, Muntenia, Transilvania şi Moldova.

"Autostrada Târgu-Mureş-Iaşi-Ungheni este un proiect pe care vrem să-l ţinem în actualitate chiar dacă în momentul de faţă nu avem resurse bugetare pentru a-l putea executa ca atare. Din calculele făcute, costul total integral al proiectului este undeva la 4 miliarde de euro (...). Costul studiului de fezabilitate şi al proiectului tehnic este undeva la 6 milioane de euro şi aici vom încerca să găsim resurse anul acesta", a spus Cioloş.

El a adăugat că elaborarea studiului de fezabilitate şi a proiectului tehnic va dura aproximativ 18 luni.

Etichete: autostradă, autostrada targu mures, dacian ciolos

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE