Proiect de lege: Fără impozit pe clădirile-monument istoricUn proiect de lege propune modificarea Codului Fiscal astfel încât proprietarii clădirilor-monument istoric să fie scutiți de impozit.

Proiect de lege: Fara impozit pentru cladirile-monument istoric
Proiect de lege: Fără impozit pentru clădirile-monument istoric
Foto: mircea-nicolae.blogspot.ro

În prezent, consiliile locale pot decide dacă scutesc de impozit o astfel de clădire, dar parlamentarii propun eliminarea acestei prerogative a aleșilor locali, informează profit.ro.

Codul Fiscal stabilește o serie de scutiri la impozitul pe clădiri, precum pentru instituții publice de interes administrativ sau utilitar, pentru sedii de fundații sau asociații non-profit, dar lasă la discreția autorităților locale scutirea de acest impozit pentru imobile clasate ca monumente istorice și pentru terenurile care le aparțin.

Autorii inițiativei legislslative arată că noul Cod Fiscal, intrat în vigoare anul acesta, nesocotește principiile Legii protejării monumentelor istorice, respectiv ideea că monumentele istorice reprezintă valori de interes general și principiul protejării acestora indiferent de regimul de proprietate și starea de conservare.

Potrivit legii protejării monumentelor istorice, autoritățile locale ar trebui să sprijine conservarea și restaurarea acestor monumente prin facilități de ordin fiscal.

Etichete: cladiri monument istoric, impozit, impozit cladiri

0/2 COMENTARII
zzz
21 Feb 23:41
+0
VOTURI
-0
bine zis alex. Daca nu sunt intretinute ar trebui ca impozitul sa fie majorat de cateva ori sau zeci de ori ... daca nu sunt reabilitate sa fie "nationalizate" fara drept de revanzare.
Alex
21 Feb 14:59
+0
VOTURI
-0
Ar trebui scutite de impozite acele monumente pe care propietarii le reabiliteaza.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE