Proiect de lege: Finul lui Ponta propune complet de judecători în favoarea inculpatului la ÎCCJComisia juridica din cadrul Camerei Deputatilor are pe ordinea de zi proiectul de lege al deputatului PSD Marius Manolache, finul lui Victor Ponta, care vrea modificarea Legii 304/ 2004 privind organizarea judiciara. Modificarea ar face ca apelul de la completul de 5 judecatori de la Inalta Curte de Casatie si Justitie sa fie formulat doar in favoarea inculpatului.

Proiect de lege: Finul lui Ponta propune complet de judecatori in favoarea inculpatului la ICCJ (Foto gandul.info)
Proiect de lege: Finul lui Ponta propune complet de judecători în favoarea inculpatului la ÎCCJ (Foto gandul.info)

Cu alte cuvinte, daca in prima instanta un inculpat e achitat, procurorii nu vor mai putea face apel la decizie. Manolache mai vrea si infiintarea unei sectii in cadrul Parchetului General care sa investigheze infractiunile savarsite de procurori si judecatori, altele decat cele in competenta DNA si DIICOT. La sedinta comisiei este invitata si presedinta Inaltei Curti, Livia Stanciu, care a mai fost prezenta si in sesiunea trecuta la aceasta comisie.
La Inalta Curte de Casatie si Justitie sunt judecate, pe fond, procesele in care sunt implicati demnitari cu functie inalta in stat, asa cum este cazul deputatilor.
Marius Manolache este avocat si are un cabinet de avocatura "Manolache Marius", precum si un masterat in criminalistica, potrivit CV-ului de pe pagina cameradeputatilor.ro. El este unul dintre cei 10 initiatori ai controversatului proiect de modificare a Codului Penal prin care se ingreuna activitatea procurorilor si care prevedea inclusiv pedepse cu inchisoarea pentru procurori.

Detalii, pe Hotnews. 

Etichete: complet cinci judecatori, finul premierului victor ponta, ICCJ, Înalta curte de Casaţie şi Justiţie, Marius Manolache, proiect

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h