Proiect de lege: Învăţământul primar, gimnazial şi liceal ar putea funcţiona numai dimineaţaElevii ar putea învăţa numai dimineaţa, potrivit proiectului de lege iniţiat de un deputat PNL şi aflat în prezent în dezbatere publică.

Proiect de lege: Invatamantul primar, gimnazial si liceal ar putea functiona numai dimineata
Proiect de lege: Învăţământul primar, gimnazial şi liceal ar putea funcţiona numai dimineaţa
Foto: pentrutimisoara.ro

Ştefan Alexandru Băişanu, deputat PNL, a iniţiat un proiect de lege prin care propune ca învăţământul primar, gimnazial şi liceal să se organizeze şi să funcţioneze numai cu program de dimineaţă, notează romaniatv.net.

Legea Educaţiei, în dezbatere: Învăţământul obligatoriu ar putea avea 12 clase, până în 2020 

Propunerea legislativă a liberalului Ştefan Alexandru Băişanu prevede ca elevii din învăţământul primar, gimnazial şi liceal să aibă program de dimineaţa, deoarece "performanţa maximă a elevilor este în cursul dimineţii". În schimbul doi, elevii merg deja obosiţi la şcoală, prânzul devine cină, iar temele le fac noaptea târziu, susţine deputatul.

Citeşte şi: Un parlamentar propune desființarea Bacalaureatului și a Evaluării Naționale

Proiectul a fost depus la Camera Deputaţilor şi se află în dezbatere publică.

"Iniţiativa legislativă asigură egalitate de şanse pentru educaţie, deoarece consider că nu este corect ca unii copii să înveţe dimineaţa şi unii după-masa, având în vedere că toate studiile de psihologie şi pedagogie arată că eficienţa maximă a elevilor este între 8.00-13.00 a.m", se arată în expunerea de motive a proiectului de lege.

Şi părinţii au făcut o petiţie online pentru "învăţământul într-un singur schimb", invocând faptul că "cel mai greu lucru este că elevii nu sunt supravegheaţi dimineaţa de către părinţi, iar când ajuns acasă seara obosiţi, nici ei, nici părinţii, nu mai pot face mare lucru".

Deputatul vine şi cu o soluţie. "Prin construirea unor corpuri noi sau prelungirea celor deja existente, printr-o valorificare a unor clădiri din jurul şcolilor sau chiar a spaţiilor din interiorul şcolilor, s-ar putea ca toţi elevii să înveţe doar în cursul dimineaţii", se arată în documentul citat.

Etichete: educaţie, Învăţământ, proiect de lege

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE