Proiect de specializare al polițiștilor de la Omoruri, finalizat de Poliția CapitaleiMai mulți oameni ai legii din cadrul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București au luat parte la un proiect organizat în parteneriat cu instituții de profil din Polonia și Germania, pentru specializarea acestora pe cazuri de omor .

Proiect de specializare al politistilor de la Omoruri, finalizat de Politia Capitalei
Proiect de specializare al polițiștilor de la Omoruri, finalizat de Poliția Capitalei
Foto: romaniapress.ro

”Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a inițiat, în parteneriat cu Poliția Katovice (Polonia) și cu Poliția Berlin (Germania), proiectul "Dezvoltarea capacității structurilor specializate de a preveni, combate și investiga în mod eficient infracțiunile grave comise cu violență".

Proiectul a beneficiat de finanțare din partea Comisiei Europene prin Agenția Națională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educației și Formării Profesionale, grant-ul acordat fiind în valoare de 14.000 euro, fără cofinanțare din partea statului român.

Beneficiarii naționali direcți ai proiectului sunt Serviciul Omoruri, Serviciul Investigații Criminale și Serviciul de Analiză a Informațiilor din cadrul Poliției Capitalei.

Alături de ofițerii specializați din cadrul acestor structuri, au fost implicați în derularea acestui proiect și cei din cadrul Biroului Relații Internaționale, Serviciul Logistic, Serviciul Financiar, Serviciul Resurse Umane și Serviciul Juridic.

Proiectul s-a derulat pe parcursul a 2 ani și a presupus o serie de vizite reciproce efectuate de polițiști specializați, în 12 mobilități transfrontaliere.

Pe parcursul acestui proiect au fost abordate teme ca: investigarea infracțiunilor de omor, în special a celor săvârșite cu arme de foc, explozibili sau arme albe, investigarea asasinatelor la comandă, investigarea grupurilor ce comit acte de mare violență, activitățile de analiză a informațiilor, etc.

La finalul acestui proiect, partenerii au elaborat un "Ghid de bune practici privind eficientizarea activității de prevenire și de combatere a infracțiunilor grave", precum și un dicționar poliglot cu termini juridici și polițienești”, se arată într-un comunicat de presă al Poliției Capitalei. 

Etichete: berlin, crimă, Germania, Katovice, Poliţia Capitalei, Polonia, tentativă de omor

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE