Proiect imobliar nou în nordul Capitalei: Apartamente cu vedere la parc. GALERIE FOTOUn ansamblu rezidențial cu blocuri de până la opt etaje ar putea fi ridicat lângă Parcul Bazilescu. Proiectul a fost prezentat în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei în ședința de miercuri. 

Un ansamblu rezidențial cu sute de apartamente ar putea fi ridicat pe strada Jimbolia, chiar lângă Parcul Bazilescu. Potrivit proiectului, pe terenul de lângă parc se va ridica un ansamblu de patru blocuri turn cu regim de înălțime 2S+P+4E, 2S+P+6E, 2S+P+8E și 2S+P+5E în care vor fi amenajate apartamente. Cele patru clădiri înalte cu locuințe vor fi legate între ele de o clădire cu regim de înălțime 2S+P+1, unde vor fi amenajate spații comerciale. 

Coeficienții solicitați pentru proiect:

POT max.=60%;

CUTmax =3,5 mpADC/mp.teren;

Rhmax-2S+P+4E/6E/8E/10E retras.

Membrii Comisiei de Urbanism au spus că ansamblul are un CUTmax (Coeficient de Utilizare a Terenului) prea mare pentru un proiect de locuințe colective. 

"Trebuie văzut dacă acolo nu se crează insalubritate de fapt", a spus arhitectul Constantin Enache, membru în Comisia de Urbanism.

"Este un CUT prea mare. Nu am dat niciodată mai mult de 2,5 pentru locuințe colective", a spus și arhitectul Dorin Ștefan. 

Membrii Comisiei au solicitat proiectantului să reducă CUT-ul, dar și să dovedească că nu se crează insalubritate prin densitatea construcției.  

Etichete: ansamblu rezidenţial, Comisia de Urbanism, Parcul Bazilescu

0/3 COMENTARII
Ronald
15 mai 16:45
+0
VOTURI
-0
Exact, mai bine mai putine si mai inalte, sa ramana loc de spatiu verde si de parcari.
Andrei
27 feb 03:05
+0
VOTURI
-0
Mai bine s-ar face de 4 etaje maxim, pentru ca altfel o sa devina ghetou ca restul Bucurestiului unde nivelul de focare de infectie este alarmant.Traim ca in India cu capul pe gunoaie.
Cristina
26 feb 23:10
+0
VOTURI
-0
Mai bine le-ar face pe toate de 10 etaje, in felul asta CUT-ul ar fi mai mic, si nevoia de locuinte e enorma in zona, fiind o zona foarte placuta si civilizata, primavara e superb!

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h