Proiect imens al francmasonilor in Capitala, pe un teren primit gratis de la Guvernul PontaMarea Lojă Națională din România, a francmasonilor, vrea să construiască un mare centru de evenimente lângă Romexpo. Noua construcție a francmasonilor ar urma să fie ridicată pe un teren aflat în proprietatea statului. Conform proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, 8 săli de spectacole, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă. De asemenea, noua clădire va deveni sediul organizației. 

Marea Lojă Națională din România vrea să construiască un mare centru de evenimente pe Bd. Expoziției, lângă Romexpo. Terenul pe care ar urma să fie ridicată noua construcție are 2.448 de metri pătrați și a fost primit de francmasoni de la RAPPS printr-o hotărâre de Guvern.

Marea Lojă Naţională Masonică a primit gratuit de la Guvernul Ponta un teren cu o valoare de peste 2,1 milioane de lei, pentru construirea unei clădiri "de interes public", în decembrie 2013.

Marea Lojă va folosi timp de 49 de ani terenul de 2.500 metri pătraţi, care se află în vecinătatea complexului Romexpo din Capitală.

Terenul, administrat de către RA-APPS a fost cedat pentru Asociaţia "Marea Lojă Naţională din România", printr-o hotărâre aprobată în ultima şedinţă de guvern.

Conform proiectului prezentat miercuri în Comisia de Urbanism a Primăriei Capitalei, în noua clădire vor fi amenajate o parcare subterană, săli multifuncționale, un restaurant, un club, dar și un muzeu și o bibliotecă

Astfel, la primele două niveluri ale clădirii, aflate la subsol, va fi amenajată o parcare cu 112 locuri pentru autoturisme și șase pentru motociclete (câte 56 de locuri pe fiecare nivel).

La demisol este prevăzut un club cu 115 locuri, un lobby, dar și un restaurant cu 150 de locuri.

Parterul va fi ocupat în acea mai mare parte de o sală de spectacole cu 679 de locuri, între care 431 la parter și 248 la balcon).

La nivelurile superioare vor mai fi construite încă șapte săli multifuncționale: patru săli la etajul al doilea (două cu câte 120 de locuri și alte două cu câte 158 de locuri) și trei la etajul al treilea. De asemenea, la ultimul nivel al clădirii (etajul patru) vor fi amenajate un muzeu și o bibliotecă.

Ce au spus membrii Comisiei de Urbanism

Proiectul inițiat de Marea Lojă Națională a României a fost criticat de membrii comisiei de urbanism. O mare problemă a proiectului este faptul că subsolul clădirii ocupă întregul teren oferit de RAPPS pentru acest proiect. Cei care au realizat proiectul spun însă că se a putea planta spațiu verde deasupra subsolului, însă nu i-a convins pe mebrii Comisiei.

"Veți avea mari probleme la mediu pentru că se ocupă tot pământul. Trebuie asigurată zonă cu pământ până în fundul pământului pentru scurgerea apei pluviale plus 10% pentru plantație", a spus arhitectul Dorin Ștefan, membru al Comisiei de Urbanism.

"Trebuie să obțineți cei 30% spațiu verde: 20% la sol și 10% betonat. Cred că suprafața terenului pentru acest teren ar trebui extinsă", a spus și Radu Petre Năstase.

Planul Urbanistic Zonal, odată finalizat, va fi supus spre aprobare Consiliului General al Municipiului București (CGMB). Proiectul nu va putea fi realizat fără aprobarea PUZ-ului de către CGMB. 

Etichete: guvernul ponta, realitatea, restaurant, Romexpo, teren

0/7 COMENTARII
nicolae pop
07 nov 16:52
+0
VOTURI
-0
Afara cu toti masonii din Romania si cu sustinatorii lor.
ardei gras
07 nov 16:51
+0
VOTURI
-0
gratis ?! in preajma alegerilor? oare asa sa-si asigure victorel puie monta succesul? oare noua daca mergem sa cerem cu titlu gratuit ne va da statul? ca doar suntem cetateni romani...
CLADIREA E PLINA DE SIMBOLURI ILLUMINATI: pe usa de la intrare e simbolul illuminati, in partea superioara contine piramida cu ochiul care vegheaza...
mihai covaci
07 nov 15:11
+0
VOTURI
-0
deja s-au stabilit!!!....de când l-au câsâpit pe ceaușescu și au pus mâna pe țarâ!!!...și atunci și acum voi sunteți in somn,imcâ nu v-ați trezit,nici mâcar de sarcasmul lui ponta!;)
Stefan
06 nov 22:24
+0
VOTURI
-0
aduce cu cancelaria Reich-ului si parcarea subterana cu bunkerul hitlerist.
Carmen
06 nov 12:16
+0
VOTURI
-0
Punem pariu ca nu-i va lasa Dumnezeu sa se stabileasca aici?
menumorut
06 nov 11:39
+0
VOTURI
-0
Ce oroare de cladire.....si pe terenul statului roman.
victor
06 nov 07:14
+0
VOTURI
-0
arata destul de bine proiectul..plus ca nu terenul este dat in concesiune pe o perioada de 49 de ani dupa care o sa revina in proprietatea statului..

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE