Proiect în dezbatere publică: Zi liberă pentru părinţi pentru verificarea sănătăţii copiilorUn proiect pus în dezbatere publică pe site-ul Ministerului Sănătății prevede că părinții și reprezentanții legali ai copiilor vor beneficia de una sau două zile libere pe an pentru îngrijirea sănătății copiilor, fără obligația angajatorului de a plăti drepturile salariale.

Proiect in dezbatere publica: Zi libera pentru parinti pentru verificarea sanatatii copiilor
Proiect în dezbatere publică: Zi liberă pentru părinţi pentru verificarea sănătăţii copiilor
Foto: gabriela-firea.ro

Proiectul prevede că pentru familiile sau persoanele cu doi copii se va acorda tot o zi lucrătoare liberă pe an, ca și în cazul unui singur copil, însă pentru familiile sau persoanele cu trei sau mai mulți copii se vor acorda două zile lucrătoare libere pe an, consecutive sau separate, după cum decide angajatorul.

"Conform dispozițiilor actului normativ se acordă de către angajatorii publici și privați o zi lucrătoare liberă pe an, părinților sau reprezentanților legali ai copiilor, pentru îngrijirea sănătății copiilor. Sunt luați în considerare copiii minori, cu vârste cuprinse între 0 și 18 ani, aflați în îngrijirea și întreținerea părinților sau a reprezentanților legali. Persoanele prevăzute de actul normativ vor beneficia de una sau două zile lucrătoare libere pe an, în funcție de numărul de copii, fără obligația angajatorului de a plăti drepturile salariale aferente. Prin acordarea acestei zile lucrătoare libere, se asigură posibilitatea părinților sau reprezentanților legali ai copiilor, de a verifica anual starea de sănătate a copiilor minori", se arată în nota de fundamentare a proiectului, conform Agerpres.

Aceeași notă de fundamentare arată că părinții trebuie să prezinte o declarație pe propria răspundere din care să rezulte faptul că în anul respectiv celălalt părinte sau reprezentant legal nu a solicitat ziua lucrătoare liberă și nici nu o va solicita, precum și o copie a documentului din care să rezulte calitatea de reprezentant legal al copilului, după caz.

Vizita la medic poate fi efectuată în sistemul public de sănătate sau în sistemul privat.

Etichete: dezbatere publică, Ministerul Sănătăţii, zi liberă, zi libera parinti

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE