Proiect incredibil propus în București: Vom avea cea mai mare plajă artificială din RomâniaDe mai bine de 10 ani, o zonă cu un important potențial turistic rămâne abandonată buruienilor și gunoaielor. Totul se va schimba începând cu această primăvară, promite un primar din București.

Harta Bucuresti
Hartă Bucureşti
Foto: Google Maps

Insula de la Lacul Morii se va transforma total, dacă este să-i dăm crezare primarului Sectorului 6, Gabriel Mutu. Și odată cu ea şi zona de promenadă.

Cu o investiţie de 11 milioane de lei, insula, care măsoară aproape 33 de mii de metri pătraţi, se va transforma în cea mai mare plajă artificială din România, cu zone de sport şi restaurante, scrie capital.ro.

Zona ar urma să fie îngrădită, iar cei care vor face plajă aici nu vor avea voie să se scalde în lac.

Proiectul prevede şi modernizarea promenadei care înconjoară Lacul Morii. O promenadă care, deşi acum pare că nu are nevoie de intervenţii, se prăbuşeşte încet, dar sigur pe sub stratul de gheaţă.

Promenada va avea o lungime de 2 km şi o lăţime de 6,5 metri. Potrivit proiectului, pe toată lungimea acestei zone va exista o bandă dedicată exclusiv celor care vor ieşi la alergat.

Întreaga lucrare va costa 28 de milioane de lei. Locuitorii din Sectorul 6 spun, însă, că nu mai cred în astfel de proiecte măreţe.

Gabriel Mutu, primarul Sectorului 6: În momentul în care am preluat mandatul în primul rând am rezolvat problema juridică pentru că acea zonă nu este în administrarea PS6, este în administrarea Apelor Române. A trebuit să facem un protocol astfel încât noi să putem investi în acea zonă. Lucru care s-a întâmplat anul trecut.

Etichete: Lacul Morii, plaja artificiala, primar, Sector 6

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE