Proiect: Pedepse mai aspre pentru nereguli în trafic. Ce riști dacă treci pe roșuŞoferii care produc accidente rutiere după ce au trecut pe culoarea roşie a semaforului riscă să rămână fără permis de conducere pentru trei ani şi să primească între 125 şi 200 de puncte-amendă, potrivit unui proiect care ar modifica modifică Legea circulaţiei pe drumurile publice, pus de miercuri în dezbatere publică. 

Modificari la legea circulatiei
Modificări la legea circulației
Foto: ziarmm.ro

Totodată, chiar dacă nu se produce niciun accident rutier, şoferii care trec pe culoarea roşie a semaforului riscă să rămână fără permis pentru doi ani şi pot primi între 125 şi 200 puncte-amendă. Potrivit legislaţiei actuale, conducătorii auto care trec pe culoarea roşie a semaforului se aleg cu permisul suspendat pentru o lună de zile şi primesc 4 sau 5 puncte amendă. 

Modificarea Legii Circulaţiei prevede sancţiuni drastice şi pentru şoferii care nu respectă regulile privind trecerea la nivel cu calea ferată. Astfel, în cazul în care vor încălca regulile rutiere, conducătorii auto se vor alege cu permisul suspendat pentru o perioadă de trei ani şi pot primi între 125 şi 200 puncte-amendă.  În prezent, şoferii sunt sancţionaţi cu reţinerea permisului pe trei luni de zile şi pot primi între 9 şi 20 puncte-amendă, informează Realitatea.net.

În acelaşi timp, proiectul de Ordonanţă de Urgenţă prevede faptul că şoferii care conduc un autovehicul pe una din căile autostrăzii, în sens opus celui în care se desfăşoară în mod normal circulaţia, se pot alege cu permisul suspendat pentru trei ani şi pot primi între 125 şi 200 puncte-amendă, în condiţiile în care, în prezent, conducătorii auto pot avea permisul suspendat două luni şi primesc între 6 şi 8 puncte-amendă. 

Şoferii care sunt amendaţi de poliţiştii care au constat anumite abateri de la regulile rutiere, dar nu-şi plătesc amenda în termen de 30 de zile se pot alege cu permisul suspendat, în cazul în care acesta nu face dovada plăţii sancţiunii contravenţionale, potrivit proiectului de Ordonanţă de Urgenţă care modifică legea circulaţiei pe drumurile publice şi care a fost postat, miercuri, pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne spre dezbatere publică.

Etichete: amenzi Cod Rutier, cod rutier, cod rutier 2013, noul Cod Rutier

0/2 COMENTARII
Fox
12 sep 12:03
+0
VOTURI
-0
Lasa abureala Andrei! Tu, ca toti cei care stam la semafor, nu o faci din principiu ci de frica! Daca treci pe rosu te poate lovi unul sau poti sa fi respunzator de accident, sau poti incalca legea sau te poate vedea un politist! De ce nu stai "din principiu" si cand e verde intermitent pentru a coti la dreapta?? Asa ca lasa vreajeala asta ieftina ca stai la semafor din principiu! Daca ar fi legal ai trece ca nu esti fraier sa stai cand poti sa mergi! :)))) Si pietonii ii lasi tot din principiu nu? De ce sa ii calci daca poti sa ii lasi in viata.. e chestie de principiu! :)))
andrei
12 sep 11:21
+0
VOTURI
-0
Foarte bine! Asa se face educatie in trafic, eu stau la semafor din principiu, nu doar ca e obligatoriu

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h