Proiect pentru ELIMINAREA limitării vitezei sub 50 km/h în localităţiUn deputat UDMR a iniţiat un proiect de lege care elimină limitarea vitezei autoturismelor sub 50 km/oră pe tot traseul unei localităţi şi restrânge, în afara localităţii, această limitare  la o distanţă minimă care să nu depăşească 3 km.

Proiect pentru ELIMINAREA limitarii vitezei sub 50 km/h in localitati
Proiect pentru ELIMINAREA limitării vitezei sub 50 km/h în localităţi

Iniţiativa legislativă de modificare a Ordonanţei Guvernului 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice aparţine deputatului UDMR Marton Arpad.

Proiectul a fost depus la Senat şi urmează să intre în dezbaterea comisiilor de specialitate.

Deputatul propune în proiectul de lege să se "interzică limitarea vitezei sub 50 de km pentru autovehicule la întreaga localitate".

"În afara localităţilor, limitările de viteză trebuie să fie restrânse pe o distanţă minimă necesară care nu poate depăşi 3 km cu excepţia lucrărilor în executare", mai prevede proiectul. 

În expunerea de motive, deputatul UDMR susţine că "în anumite localităţi există limitări de viteză exagerate pe o lungime exagerată, precum şi semnalizări interpretabile": "Una dintre cele mai importante cauze ale producerii evenimentelor rutiere este formarea de coloane lungi de autovehicule care câteodată se întind pe câţiva kilometri, din care câte un aventurier iese, depăşind coloana. Formarea acestor coloane nu de puţine ori se datorează unor limitări de viteză execesive atât în privinţa vitezei de deplasare cât şi în privinţa lungimii tronsonului".

Senatul este prima camera sesizată. 

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE

VEZI AICI EXPUNEREA DE MOTIVE

Etichete: 50 km localitate, eliminare viteza 50 km localitate, viteza localitate

0/7 COMENTARII
GENERALUL
04 May 09:10
+0
VOTURI
-0
Nea " izmana ", trage=ti izmenele peste cap , mai bine, s anu te vezi nici tu cat de praf esti. Apoi impusca=te, mai scapam de alt terminat de pe aici. Sau du=te pe strada , pe sosea, poate da peste tine unu`` ca asta, unugurianu`. Asa scapam de doi " dusi " cu pluta.
Bosomega
04 May 08:16
+0
VOTURI
-0
Asa e trebuie eliminata restrictia de 50 si facuta de 30-40 in localitati plus "saritoare" instalate in locurile periculoase, inainte de trecerile de pietoni, etc. Cocalarii vitezomani sa iasa zilnic in fata guvernului pana o sa le faca autostrazi care nu trec prin localitati. Bosomega UDMR!
EXCELENT
03 May 19:41
+0
VOTURI
-0
Sa se mai termine cu marcajele puse dupa ureche de oricer primar care nu vrea sa fie deranjat.
E corect ce spune unguru'
03 May 19:22
+0
VOTURI
-0
Multe marcaje rutiere sunt puse la misto, si asta cu avizul politiei, care ar trebui sa fie organ de specialitate, dar se vede treaba ca aia de la Politia Rutiera nu stiu decat sa doarma la umbra radarului. Totusi, in tara asta trebuie sa se mai si circule, nu sa stai la coada cu 30 la ora prin fata casei primarului. TOATE semnalizarile rutiere din Romania trebuiesc revizuite fiindca peste jumate SUNT DE-A-M-PULEA.
GENERALUL IZMANA
03 May 19:16
+0
VOTURI
-0
Generale, se vede ca ti-ai luat galoanele la Glina
GENERALUL
03 May 16:56
+0
VOTURI
-0
Un alt " terminat " de parlamentar, un " no-name ", care prefera sa omoare oamenii decat sa faca ceva bun pentru ei.
Marin
03 May 16:28
+0
VOTURI
-0
VITEZA DE 50-60KM/ORA IN LOCALITATI ESTE FOARTE BUNA.PARLAMENTARII CARE NU SUNT DE ACORD SA-SI CUMPERE AVIOANE.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE