Proiect pentru salvarea patrimoniului cultural românesc, lansat de Mircea DiaconuEuroparlamentarul Mircea Diaconu a lansat pe site-ul personal un proiect dedicat cunoașterii, promovării și îndeosebi salvării patrimoniului cultural românesc. Proiectul include și o platformă de discuții, destinată schimburilor de opinii, idei și propuneri pentru îmbunătățirea stării sau salvarea patrimoniului "rănit" — clădiri, monumente, obiceiuri sau meșteșuguri tradiționale etc.

Proiect pentru salvarea patrimoniului cultural romanesc, lansat de Mircea Diaconu
Proiect pentru salvarea patrimoniului cultural românesc, lansat de Mircea Diaconu

Utilizatorii site-ului www.mirceadiaconu.ro au la dispoziție o hartă interactivă pe care pot plasa diverse obiective propuse pentru a fi avute în atenție, precum și o platformă de discuții, destinată schimburilor de opinii, idei și propuneri pentru îmbunătățirea stării sau salvarea patrimoniului "rănit" — clădiri, monumente, obiceiuri sau meșteșuguri tradiționale etc.

PUBLICITATEPotrivit sursei citate, participanții la proiect sunt îndemnați să identifice în teren și să raporteze, cu texte și fotografii convingătoare, obiectivele de patrimoniu care le atrag atenția, să se implice în discuții pe pagina individuală a fiecărui obiectiv, să încerce să strângă cât mai mulți susținători pentru cauza respectivă și să organizeze întâlniri cu membrii comunității locale interesați de subiect.

"Utilizatorii care vor aduna susținători pentru obiectivele raportate vor primi sprijin pentru popularizarea cauzei și asistență în întocmirea de proiecte prin accesarea fondurilor europene", informează biroul europarlamentarului Mircea Diaconu.

Sursa: Agerpres

Etichete: mircea diaconu, patrimoniu

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE