Proiect pentru şoferii problematici. Permisul reținut mai puțin dacă amenda este plătită mai repedeUn proiect de lege destinat şoferilor indisciplinaţi urmează să intre în dezbaterea Senatului. Astfel, aceştia ar putea să-şi primească mai repede permisele suspendate dacă plătesc în cel mai scurt timp amenda. 

Proiect de lege prin care soferii isi pot lua permisul mai repede, daca platesc amenda
Proiect de lege prin care şoferii îşi pot lua permisul mai repede, dacă plătesc amenda

Conform propunerii legislative, dacă amenda este plătită în 48 de ore, cei care au rămas şi fără permis de conducere îl vor primi înapoi mai repede. De exemplu, dacă permisul a fost reţinut pentru trei luni de zile, îl pot recupera după o lună şi jumătate, potrivit Digi24.

Iniţiatorii spun că, astfel, vor să îi convingă pe români să îşi achite cât mai repede amenzile.

Am luat prin sondaj câteva primării... Marea surpriză a fost că restanţele la plata amenzilor de circulaţie din totalul restanţelor impozitelor, taxelor neîncasate la aceste primării se situează în jurul a 40 la sută din total restanţe", a declarat Marius Obreja, senator PNL, iniţiatorul legii.

„Cetăţeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare faţă de norma juridică”, consideră parlamentarii, argumentând în favoarea înjumătăţirii nu doar a amenzii, ci şi a sancţiunii contravenţionale complementare.

Inițiatorii acestui proiect de lege, înregistrat în 2 februarie, la Senat, sunt deputații Mihai Weber, Dorel Căprar, Ion Benga, Ion Mocioalcă și senatorul PNL Marius Obreja. Proiectul de lege urmează să intre în dezbaterea Senatului.

Etichete: amenzi rutiere, permis retinut, proiect de lege

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE