PROIECT. Perioada de suspendare a permisului ar putea fi REDUSĂ la jumătate. Vezi în ce condiţiiŞoferii care achită în termenul legal jumătate din minimul amenzii ar putea beneficia de înjumătăţirea perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea permisului. Acest lucru este prevăzut într-un proiect de lege, depus la Senat.

Vesti bune pentru soferi
Veşti bune pentru şoferi
Foto: http://www.pentrutimisoara.ro/

Cinci parlamentari au iniţiat, la începutul lunii februarie, un proiect de lege care modifică OUG 195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.

Potrivit proiectului de lege, şoferul care a fost sancţionat cu amendă şi sancţiune contravenţională complementară şi care achită amenda în termen de cel mult 2 zile lucrătoare de la data primirii procesului-verbal de constatare ar urma să beneficieze de reducerea cu jumătate a perioadei de timp pentru care s-a dispus suspendarea exercitării dreptului său de a conduce.

VEZI AICI PROIECTUL DE LEGE şi EXPUNEREA DE MOTIVE 

''Este nevoie de o politică legislativă adecvată prin care trebuie, pe de o parte, generate măsuri pentru creşterea gradului de încasare a amenzilor, iar, pe de altă parte, cetăţeanul este încurajat să achite amenda în termenul prevăzut de lege prin bonificarea atitudinii sale de conformare faţă de norma juridică'', se arată în expunerea de motive.

Senatul este prima cameră sesizată, proiectul urmând să intre pe ordinea de zi a comisiilor de specialitate. Forul decizional va fi Camera Deputaţilor.

Etichete: amenzi soferi, carnet soferi, şoferi, suspendare permis

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE