PROIECT Procurorul general, inclus ca membru în CSATConducerea Ministerului Public a transmis ministrului Justiției propunerea de completare a Legii nr. 415/ 2002 privind organizarea și funcționarea Consiliului Suprem de Apărare a Țării, în sensul includerii ca membru de drept al acestei instituții și a procurorului general.

PROIECT Procurorul general, inclus ca membru in CSAT (Foto radu-tudor.ro)
PROIECT Procurorul general, inclus ca membru în CSAT (Foto radu-tudor.ro)

"S-a considerat că participarea procurorului general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în CSAT, în calitate de membru de drept al Consiliului, ar reprezenta în fapt același argument constituțional — a participării unui reprezentant al unei puteri a statului (puterea judecătorească) în actele deliberative ale unui organ al altei puteri a statului (puterea executivă) — ca manifestare a echilibrului puterilor în stat și fără a încălca principiul separației suple a puterilor", se arată într-un comunicat al Parchetului General. 

În opinia instituţiei, motivul unei asemenea participări este legitim, necesar și proporțional cu scopul existenței de facto a CSAT.

"S-a apreciat, totodată, că procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție este reprezentantul de drept al Ministerului Public în raporturile cu celelalte instituții ale statului, iar Ministerul Public are un rol fundamental, atât proiectiv, cât și operativ, în arhitectura de apărare și securitate națională a României", se mai arată în comunicat.

Etichete: CSAT, ministrul Justiţiei, parchetul de pa langa inalta curte de casatie si justitie, procuror general

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE