Proiect RATB: Jandarmii vor însoți permanent controlorii, pe mai multe traseeRATB lucrează la un proiect de colaborare cu Jandarmeria București, prin care controlorii să fie însoțiți de oamenii legii atunci când efectuează verificări pe liniile în care au fost înregistrați mai mulți călători fără bilet - de exemplu, liniile 21, 32, 139 sau 4.

Proiect RATB: Jandarmii vor insoti permanent controlorii, pe mai multe trasee. LISTA
Proiect RATB: Jandarmii vor însoți permanent controlorii, pe mai multe trasee. LISTA
Foto: jurnalul.ro

„Ne confruntăm cu multe cazuri din cauza călătorilor care nu îşi plătesc titlul de călătorie. Zilnic, apelăm la poliţie cam de 25 de ori," a declarat Constantin Tobescu, purtător de cuvânt al RATB, conform digi24.ro.

În urma conflictelor din 2015, 33 de controlori au avut nevoie de îngrijiri medicale. Există însă şi situaţia inversă, în care controlorii agresează călătorii. 35 de angajaţi RATB sunt cercetați disciplinar.

Oficialii regiei se gândesc să ceară prezența permanentă a jandarmilor la controale pentru a preîntâmpina conflictele.

"Într-adevăr, pe zona de control avem un proiect în sensul în care vom colabora cu Jandarmeria București pentru efectuarea unor acțiuni comune pe liniile de transport. Se vor intensifica, astfel, controalele în zonele în care se înregistrează o fraudă mai mare, gen liniile 21, 32, 139 sau 4. În special la marginea orașului. Acolo o să acționăm punctual în colaborare cu Jandarmeria", a declarat, pentru ziarulring.ro, Constantin Tobescu.

Etichete: control ratb, controlori, RATB

0/10 COMENTARII
ccc
06 Feb 05:24
+0
VOTURI
-0
Sunt un pic inafara subiectului dar...Acum cativa ani in Bruxelles am vrut sa merg cu metroul, am cumparat cartela, dar unde sa vizezi? Nu sunt porti, aparate... Abia pe peron din loc ln loc niste stalpisori cu validatoare ca la noi. Cine vroia valida cartela cine nu treaba lui, dar urcat in tren era imposibil sa nu dai peste controlor care aplicau niste amenzi...La noi mai intai trebuie frica si apoi respectul.
neben
05 Feb 15:52
+0
VOTURI
-0
N-ar trebui sa sa faca transportul public gratuit si in schimb sa sa sanctioneze adolescentii si tinerii care rad si vorbesc atunci cand merg in grupuri pe strada?Sunt foarte enervanti astia!
Vasile
05 Feb 15:47
+0
VOTURI
-0
In sfarsit ca se va lua in calcul o astfel de masura si tototdata ca va capata un caracter permanent si aplicabil pe traseele R.a.t.b.
Vasile
05 Feb 14:31
+0
VOTURI
-0
Stii ce nu inteleg, daca pe 139 sunt cei mai multi fara bilet, de ce sunt atat de multe, trece un 139 la 5 minute si dupa altele astepti cate 45 de minute. Eu cred ca trebuie sa ai masini in functie de "compostarile" de pe liniile respective.
Jegul RATB
05 Feb 12:25
+0
VOTURI
-0
Intre hoardele de pensionari si tigani trebuie sa fii cu adevarat idiot sa cumperi bilet
Cris
05 Feb 11:07
+0
VOTURI
-0
E o masura buna dar ar trebui niste jandarmi premanent in sediul RATB ca acolo se fura in draci din banii regiei. Ca si la Metrorex, de altfel. Arestati toti escrocii de acolo, apoi calatorii fara bilet.
sandman
05 Feb 10:53
+0
VOTURI
-0
Si stiti de ce? Pt ca aia au dreptul legal sa va rupa oasele pe banii vostri! Ati vazut la Rosia Montana, la ‪#‎Pungesti‬, in Piata Universitatii.
RATB e furata din interior
05 Feb 08:12
+0
VOTURI
-0
Si jandarmii trebuie imbracati in scolarite ca sa nu ne prindem cand ii vedem
marinela
05 Feb 07:40
+0
VOTURI
-0
Masura e buna.
Ma intreb insa cat va costa "protocolul de colaborare" cu Jandarmeria si in ce masura se va reflecta in costul biletelor.
ccc
05 Feb 06:39
+0
VOTURI
-0
O masura buna, daca se va aplica, dar ar trebui extinsa in 90% din transportul in comun.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE