Proiect TAXA AUTO Şoferii pot cere toţi banii înapoi, nu doar sumele plătite în plus



Potrivit unui proiect de act normativ lansat recent în dezbatere publică, persoanele care au plătit taxa pe poluare sau taxa pentru emisiile poluante ar putea avea posibilitatea să ceară restituirea integrală a sumei achitate. 

Marti intra in vigoare ordonanta privind restituirea taxei de mediu pentru inmatricularea auto
Marţi intră în vigoare ordonanţa privind restituirea taxei de mediu pentru înmatricularea auto
Foto: realitatea.net

Totodata, documentul publicat de Ministerul Mediului, Apelor si Padurilor (MMAP) prevede si introducerea unei noi situatii in care va trebui achitat timbrul de mediu.

Cetatenii care -- la momentul inmatricularii masinii -- au platit taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule ar putea sa ceara toti banii inapoi. Masura este inclusa de MMAP in Proiectul de ordonanta pentru modificarea si completarea Ordonantei de urgenta a Guvernului nr. 9/2013 privind timbrul de mediu pentru autovehicule, care a fost pus joi in dezbatere publica.

"Contribuabilii care au achitat taxa pe poluare pentru autovehicule sau taxa pentru emisiile poluante provenite de la autovehicule, potrivit reglementarilor legale in vigoare la momentul inmatricularii, pot solicita restituirea acesteia prin cerere adresata organului fiscal competent", scrie in propunerea de act normativ, conform romaniatv.net. 

In prezent, proprietarii de autoturisme pot sa ceara inapoi doar banii platiti in plus, in cazul in care taxa auto a fost mai mare decat timbrul de mediu.

Etichete: banii inapoi integral, proiect, taxa auto

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h