Proiect: Toţi primarii să îşi angajeze consilier personal pentru DiasporaPrimarul Capitalei, primarii de sector, primarii oraşelor şi comunelor vor putea să-şi angajeze un consilier personal pentru relaţia cu diaspora, potrivit unei propuneri legislative privind administraţia publică locală, semnată de 23 de deputaţi şi senatori PNL şi PSD.

Diaspora
Diaspora
Foto: emigrantul.it

"Primarii comunelor pot angaja, în limita numărului maxim de posturi aprobate, un consilier personal. Primarii oraşelor, municipiilor, municipiilor reşedinţă de judeţ, primarul Bucureştiului precum şi primarii primăriilor de sector din Bucureşti pot înfiinţa, în limita numărului maxim de posturi aprobate, cabinetul primarului, compartiment distinct format din un consilier personal pentru relaţia cu diaspora, membru al cabinetului primarului", prevede propunerea legislativă.

Iniţiatorii spun că în acest fel se poate crea o "legătură extrem de strânsă între românii de pretutindeni şi România, dar şi o implicare directă şi continuă în dezvoltarea ţării noastre". Ei mai spun, în expunerea de motive, că unul dintre elementele cele mai importante care pot favoriza o astfel de legătură este implicare românilor din diaspora în dezbaterile politice interne, dar şi în procesul politicii de administraţie locală.

Iniţiativa a fost depusă în prima zi a sesiunii parlamentare de toamnă, pe 1 septembrie, şi se află în consultare publică la Camera deputaţilor, primă cameră sesizată.

Actualul primar al Capitalei, social-democrata Gabriela Firea, este unul dintre politicienii care au susţinut, la alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014, că nu există probleme cu votul din diaspora.

"Sentimentul nostru e că a fost bună parte, nu spun sută la sută, şi o propagandă a părţii adverse (...) care şi-a dorit foarte mult să focuseze şi să difuzeze prin emailuri că acolo se votează foarte dificil", spunea atunci purtătorul de cuvânt al candidatului PSD, Victor Ponta.

Etichete: administratie locala, consilier personal diaspora, diaspora, proiect legislativ

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE
    TOPUL ŞTIRILOR    ÎN ULTIMELE 24h