Cum arată proiectele imobiliare de sute de milioane de euro, abandonate în Bucureşti FOTOMai multe proiecte imobiliare, în valoare de sute de milioane de euro, au fost prezentate de-a lungul timpului de autorităţi promiţând să schimbe faţa Bucureştiului. Pornind de la "autostada suspendată a lui Oprescu" şi continuând cu "diamantul înclinat" din zona Dorobanţi, toate au fost abandonate la Bucureşti. 

Unul dintre cele mai controversate proiecte din ultimii zece ani a fost, fără îndoială, cel al autostrăzilor suspendate; se vorbea despre traseul inelului median de circulaţie, vestita "autostradă suspendată a lui Oprescu", pentru zona de Nord a Capitalei între şoseaua Colentina şi strada Virtuţii, până la noua arteră de legătură cu autostrada Bucureşti-Piteşti. Drumul ar fi trebuit să aibă trei benzi pe sens, iar viteza maximă de străbatere a acestuia ar fi fost de 80 km/oră. Cea mai ieftina variantă ar fi costat 603 milioane de euro, iar cea mai scumpă aproape două miliarde de euro. Inelul median ar fi avut în total o lungime de 55 km.

Dorobanţi Tower

Biroul de arhitectură al celebrei Zaha Hadid plănuia în 2008 să ridice în Bucureşti o clădire numită Dorobanţi Tower. Construcţia ar fi avut 200 de metri înălţime şi forma unui diamant înclinat. Clădirea a fost anunţată în 2008, iar planul era ca  turnul să aibă o suprafaţă desfăşurată de 100.000 de metri pătraţi, găzduind un hotel de 5 stele, un cazino, apartamente de lux, o zonă comercială, şi ar fi fost amplasat pe strada Mihai Eminescu, la intersecţia cu Calea Dorobantilor. Proiectul a fost abandonat.

Proiectul Esplanada

O altă investiţie de aproape un miliard de euro a fost anunţată în 2004 şi prevedea construirea un mall, a unor clădiri de birouri şi rezidenţiale, în apropiere de Piaţa Unirii, pe un teren de 10,7 ha. Proiectul Esplanada a rămas doar la stadiul de machetă frumoasă, după ce dezvoltatorul TriGranit Development Ro-mânia a anunţat în 2011 că şi-a suspendat activitatea pentru trei ani. „Proiectul este în stand-by pe o perioadă nedeterminată, după ce a rămas să fie avizat de mai multe ministere", a declarat recent Vlad Vâlcea, director de dezvoltare la compania Trigranit, potrivit politici.weebly.com.

 

Sursa: businessmagazin.ro

Etichete: autostrada suspendata, Bucureşti, Dorobanti Tower, proiecte abandonate, proiecte imobiliare, proiectul esplanada

0/2 COMENTARII
Atentul
05 Apr 20:29
+0
VOTURI
-0
Tara plina de fripturisti taranoi si de doi lei. Isi da cineva seama din Romania ce tragedie de neinlocuit este pentru Bucuresti si chiar Romania sa pierzi definitiv un proiect semnat de unul dintre cei mai mari arhitecti ai timpului? Doamna Hadid nu mai exista, hai spgarilor ca ati pierdut totul pentru orasul vostru de tarini marlani!
gabriel
05 Apr 11:11
+0
VOTURI
-0
Caracteristic edililor romani, minciuni si atit.

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE