Două LINII de TRAMVAI vor fi delimitate de restul traficului cu gard de protecţie.Proiectul, aprobatConsiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, miercuri, proiectul de hotărâre care prevede montarea de garduri şi stâlpi pentru delimitarea liniei comune de tramvai 1/10, astfel încât maşinile să nu mai incomodeze tramvaiele. Investiţia se ridică la peste şase milioane de lei.

Gard tramvai
Gard tramvai

„Circulaţia tramvaielor de pe traseul liniei 1/10 este îngreunată de cea a autovehiculelor care pătrund pe ampriza liniei de tramvai, neputându-se asigura o frecvenţă de circulaţie constantă, conform graficelor stabilite", se arată în expunerea de motive a proiectului.

Investiţia totală, din bugetul local al Primăriei Capitalei, va fi de 6,2 milioane de lei cu TVA.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, aplicarea acestui tip de reglementare a circulaţiei rutiere contribuie la creşterea vitezi de exploatare a tramvaielor şi o frecvenţă mai bună de circulaţie.

Distanţa pe care va fi montat gardul de delimitare este de 21,6 kilomentri, iar potrivit proiectului, gardurile vor fi precum cele de pe linia tramvaiului 21.

De asemenea, pe anumite zone, unde nu se poate monta gard, delimitarea se va face cu stâlpi din polieuretan.

Etichete: garduri tramvai, tramvai, tramvai București

0/0 COMENTARII

TRIMITE UN COMENTARIU

PE UNDE AM MAI UMBLAT...

    CITEŞTE TOATE REVIEW-URILE